Marco Havers bij Hardenberger Model & Oldtimer Spektakel 2024

Tekst en foto’s Marco Havers

In het weekend van 16 en 17 maart werd in de Evenementenhallen in Hardenberg een Landbouw Minatuurbeurs en Oldtimer Spektakel gehouden.
Duizenden vierkante meters aan oude en nieuwe landbouwtrekkers, landbouwminiaturen maar ook vele klassieke voertuigen van brommer, auto’s tot aan vrachtwagens werden er geshowd.

Echte blikvangers bij de klassieke vrachtwagens waren toch wel de geel blauwe Australische Scania LKT141 en de Scania LB80 trucktransporter in de kleuren van Zandbergen.

Maar ook de vooroorlogse voertuigen doet een hart sneller kloppen. Zo stond er o.a.een mooie T-Ford en een Dodge ambulance. Echt schitterend. Eigenlijk was het allemaal prachtig want zowel een Zwitserse Saurer, of een oude Ford D-serie van Monsma, een prachtige Scania L36 trekker, M.A.N.515 , M A.N.19.321 of een Scania Vabis L51 Drabant met een laadbak vol melkbussen is gewoon voor iedere liefhebber een lust voor het oog.
Personenauto’s stonden er ook. Van Goggomobil, Fiat Panda tot aan Buick, Rolls Roys en Chevrolet met staartvinnen.

In een andere hal kon je duizenden miniaturen aanschouwen op de landbouwminiatuurbeurs. Nog nooit heb ik zoveel miniatuurtrekkers bij elkaar gezien…

De hal er naast kon je even inleven in het boerenleven. Want allemachtig wat stond daar toch een verscheidenheid aan landbouwtrekkers. Van klein tot zeer groot, van diesel tot stoomaangedreven, van blauw, rood, oranje tot geel en groen en nog veel meer kleuren. Van 3 wiel tot aan rupsaandrijving….
En van een paar pk tot aan honderden pk’s.
De bekende merken John Deere, New Holland, Mercedes, Fiat, Fendt, Case, Massey Ferguson, Deutz Fahr Claas, Valtra etc. waren vertegenwoordigd maar ook Porsche, Schlüter, Eichel, Lanz Bulldog, Farmall, Ford en Fordson etc. Kortom te veel merken om op te noemen.

Deze beurs was echt de moeite waard.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *