Tractorpulling Indoor Putten 2024 finale run Hurricane – Erwin Visser

Tekst en foto’s Erwin Visser

In het weekend van 22/23 Maart was het tijd voor Putten Indoor 2024. Dit was voor vele functionarissen vrijwilligers en deelnemers de eerste wedstrijd die op de kalender stond.

De in 2023 uitgeroepen wedstrijd van het jaar bij zowel de farmstock en trucks als bij de grand national beloofde dus wat. Ik had me voor 2 dagen ingeschreven als redactie en mocht dus 2 dagen langs de baan staan om plaatjes te maken en een verslag te tikken. In de aanloop naar de wedstrijd kwamen steeds meer berichten van de opbouw en zag je steeds meer teams voorbijkomen waarvan er weer een goedkeuring sticker erop zat. En dus weer veilig op de baan kon verschijnen.

Met binnenkomst was het weer fijn om alle bekende van je zomerfamilie te zien en samen van de sport te genieten in welke klasse dan ook. Onder het genot van een hapje en een sapje. Was het zo 17:00 en werd de vrijdagavond afgetrapt met de diesels en een paar demo’s van teams die wat konden proberen na nog een drankje was het tijd om naar huis te gaan en klaar te maken voor de zaterdag.

Zaterdag was een dag met verschillende klasse zowel top standaard als de top supersport en trucks en 3 grand national klassen.
Aangezien ik bezig ben met een andere camera set heb ik eind vorig jaar een andere gebruikte lichtsterke lens aangeschaft om alvast te oefenen voor de toekomst. Dit pakte vrijdag al naar alle tevredenheid uit. Dus lekker aan het schieten schoot de zaterdag voorbij. Na vele spectaculaire runs die dag was het tijd voor de afsluiting van Putten Indoor 2024 en die werd gedaan door de superstocks. De sterkste motorkap klasse in de grand national. Van buiten vrij normaal uitziende tractoren maar inwendig zwaar aangepakt. Turbo’s in meerdere trappen. Waterkoeling. Methanol injectie. ! Meestal maak ik van elke run liefst van begin tot eind foto’s omdat het mooi is en omdat er van alles kan gebeuren.

Zo ook deze serie van de finale run van de Hurricane. Goed is te zien de wielspin en de koeling tijdens de run en met stilstand de stoom en het ontbranden van de methanol in de uitlaten. Kan zeggen dat het me niet tegenvalt. Jaren met een 18-300 f3.5/5.6 lens langs de baan gestaan. Wel meer bereik maar minder lichtsterk. Deze runs was met de 50-150 f2.8 dus een heel stuk minder bereik maar wel veel beter in minder verlichte plekken en dat bleek. Kon met de iso drastisch omlaag.

Maar achteraf bleek dat ik vergeten was de autofocus aan te passen op het snelle werk waardoor sommige foto,s niet helemaal scherp zijn. Maar dan vind ik het nog best meevallen en al helemaal voor een probeer lens voor nog geen 200eu.

Nu dus verder focussen en klaarstomen voor de aankomende wedstrijden. Dan hoop ik volgend seizoen mijn andere set snel onder controle te hebben. Maar eerst alles normaal verloopt nog een goede 28 wedstrijden op de kalender staan.

Dus tijd genoeg om te oefenen en te genieten van wat komen gaat.
Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *