Oldtimerdei Minnertsga 2024 (30 Jaar!)

Vandaag, koningsdag 2024, wordt al voor het dertigste jaar de Oldtimerdei in Minnertsga georganiseerd. Ik denk dat ik de afgelopen dertig jaar er minstens 25 keer ben geweest, eerst met mijn ouders, later alleen (mijn vader ligt helaas al weer een aantal jaren op het kerkhof in Minnertsga 🙁 ). En twee keer met twee verschillende vrouwen onenigheid gehad omdat ze per sé hun eigen tradities voort wilden zetten op deze dag waardoor ik niet naar Minnertsga ‘mocht’. Gelukkig heeft mijn huidige partner net als ik niks met het koningshuis, en wél iets met oldtimers. Maar goed, mijn partner is nu niet in Fryslân, dus ik ging vanochtend zelf even. Het is nog tot 18:00, dus als je dit op tijd leest, er heen! Ik was heel vroeg weer weg, dus lang niet alles op de foto. En omdat het mijn eerste evenement met mijn nieuwe lens was, zijn ook niet alle foto’s gelukt helaas. Ok, veel te veel bla bla al, je wilt foto’s zien.

Bij G.G. de Vries, aan het begin van het dorp, kan geparkeerd worden. Mooi verhard, dus niet in de berm wegzakken.

Op het industrieterrein in Minnertsga, waar het evenement vroeger gehouden werd, staan een aantal aanhangwagens van deelnemers.


De lokale katten vinden dat erg interessant. (Mochten de eigenaren van de karren hier meelezen: check je chassis en assen even op katten voor je wegrijdt, ze vermaakten zich daar prima)


Prachig zo’n Bremer.


Deze pick up vormt een setje met de Plymouth waar ik eerder al eens over schreef. De DAF hoogwerker en torpedo (de coverbabes) zijn beide ook van deze eigenaar, die duidelijk een goede smaak heeft. Qua bedrijfswagens dan, over de rest kan ik niet oordelen natuurlijk.


Zeg je stationaire motoren in Fryslân, dan zeg je Bauke Bos.


Belangrijk om deze even te noemen!


Schoolplaten blijven toch ook mooi, deze waren te koop. Had ik maar ruimte en geld…


Over de Scania van Andele Wassenaar volgt later nog een eigen artikel.


Het evenement werd feestelijk door het korps geopend. Deze foto is van daarna overigens, terwijl iedereen naar het korps keek, maakte ik van de gelegenheid gebruik zo veel mogelijk voertuigen zonder mensen op de foto te zetten.


Terwijl ik al weer weg ging kwamen er nog tig deelnemers binnen.

Als bedankje voor al jaren lang foto’s maken op dit evenement kreeg ik het zelfde plankje als de deelnemers, zo ontzettend tof! Heel erg bedankt organisatie! (En sorry dat ik de eerste keer straal voorbij reed.)

3 Comments

  1. Lucas Ensing 27 april 2024 Reply
  2. hoite faber 27 april 2024 Reply
  3. Bauke Bos 28 april 2024 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *