De Borgward B1000Z van Gerard van den Berg is goedgekeurd!

Op 25 april 2024 kreeg ik een mailtje van Gerard van den Berg (dat volgt hier onder na mijn eigen foto’s), met het blijde bericht dat zijn Borgward B1000Z door de rdw is goedgekeurd. Bij de 36e Oldtimer Elfstedentocht kon ik het truckje zelf bewonderen (en Gerard na dik 15 jaar contact eindelijk eens een hand geven, leuk!) en ik kan me alleen maar bij de RDW aansluiten: helemaal goedgekeurd!!!! Fun fact: deze truck is in dezelfde fabriek gebouwd als mijn Mercedes-Benz SLK.
Borgward B1000Z
Borgward B1000Z
Borgward B1000Z
Borgward B1000Z
Borgward B1000Z
Borgward B1000Z
Borgward B1000Z
Borgward B1000Z
Borgward B1000Z
Borgward B1000Z
Gerard van den Berg: “Hoi Alex,

Je had het natuurlijk al gezien op de verschillende pagina’s maar de Borgward B1000Z is goedgekeurd.

De van oorsprong Duitse auto uit 1949 in voor zover ik weet in de 80er jaren naar Nederland gekomen met de originele veebak opbouw zoals hij in 1949 uit de fabriek in Bremen is gekomen. De eigenaar was begin 90er jaren (maar misschien ook wel eerder) de heer Donkelaar uit Ederveen, deze heeft hem toen gerestaureerd, echter voordat hij hem op kenteken kon zetten is de beste man overleden. De auto is toen in gerestaureerde staat verkocht aan de Intratuin in Kortenhoef bij Hilversum waar hij in het begin bij de ingang als blikvanger stond. Naarmate de tijd vorderde en de auto er slechter ging uitzien verhuisde hij naar het grasveld bij de inrit. Daar is hij in 2012 door Jeffrey van Sprengen op de foto gezet.

Die foto vond ik in 2013 op het internet en na diverse telefoontjes heb ik de auto in September 2014 kunnen kopen. Na een pre-registratie in 2014 bij de RDW kon de restauratie beginnen en die is maandag 22 april 2024 afgerond met een keuring de de RDW en vervolgens het kenteken BH-07-73

Gelukkig hebben we de foto’s nog 😊

In de zomer van 2013 toen ik hem live voor het eerst zag, toen nog steeds in het gras in Kortenhoef.


Ophalen in September 2014 met de SCANIA + Nooteboom dieplader.


Pre-registratie bij de RDW in Heerenveen in September 2014


Ergens tijdens het restauratie proces de afgelopen 10 jaar.


22 April 2024 weer bij de RDW in Heerenveen, goedgekeurd!


23 April, geladen en klaar voor Oldtimer ritjes.

Gerard: “Het volledige restauratie verhaal incl./ mijn persoonlijke noot staat op facebookalbum ‘Opa’s Borgward.

Mocht iemand nog aanvullingen hebben, vooral uit de “Donkelaar” periode of misschien zelfs daarvoor dan hou ik mij van harte aanbevolen.”

Ik zou graag vaker zulke restauratieverslagen op deze website publiceren. Heb jij zelf een leuk voertuig gerestaureerd? Voel je dan vrij wat foto’s van het proces en eindresultaat, aangevuld met wat informatie, te mailen. Dat kuDan probeer ik er een verslag van te maken wat het voertuig in kwestie eer aan doet!

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *