Noorder Betonpompen Centrale heeft Betonpompbedrijf Nijwa overgenomen

Mercedes-Benz Arocs
Afgelopen maandag, 1 juli 2024, heeft Noorder Betonpompen Centrale uit Leekt Betonpompbedrijf Nijwa uit Hengelo overgenomen. Volgens NBC zal er in principe zal er voor de klant weinig veranderen, Nijwa zal hun vloot vanuit Hengelo aan blijven sturen en zal voortaan bereikbaar zijn op het nieuwe nummer 074-2063080. Hopende op een fijne samenwerking in de toekomst.
MAN TGS 2nd gen
De Noorder Betonpompen Centrale b.v. is opgericht in juli 1967 met als aandeelhouders een aantal betonmortelcentrales uit het noorden van Nederland. Daarvoor, in het najaar van 1966, is de Betonmortel Centrale Noord (BCN) te Zuidbroek, tegelijk met drie andere bedrijven uit het land overgegaan tot de aanschaf van een betonpomp. Deze eerste betonpompen waren uiteraard zonder verdeelarm (mast), werden watergesmeerd en waren voorzien van standaard leidingen van 80 mm doorsnee. Alleen betonmortel die gefabriceerd was in een laboratorium-achtige fabriek, bleek verpompbaar en van de machinist werd het bekende “fingerspitzengefühl” gevraagd om het betonpompen tot een goed einde te brengen. Over de rommel ten gevolge van het pompen op de bouwplaats spreken we maar niet… Inmiddels pakt NBC het werk een stuk professioneler aan en beschikt de Noorder Betonpompen Centrale over een flink aantal pompen die voor diverse bouwprojecten inzetbaar zijn.
Scania R450
Nijwa beschikt, net als de NBC, over een compleet assortiment betonpompen met een grote variëteit aan gieklengtes en capaciteiten. Met leidingpompen kan beton, met behulp van stijg- en grondleidingen, verticaal tot een hoogte van 150 meter en horizontaal tot een lengte van 300 meter verpompt worden. Nijwa kan beton storten op locaties waar weinig ruimte beschikbaar is (zoals in hallen, kruipruimtes en kelders). Ook kan men schuimbeton en vloeispecie voor onder andere vloeren leveren en verwerken.
Mercedes-Benz ArocsMercedes-Benz Actros MP2Mercedes-Benz Actros MP2Mercedes-Benz Arocs

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *