Zebra op Reis 9in8 dag 1: Koarnjum – (D) – Teplice (CZ)

Zebra mocht weer op reis! Na een prachtige internationale trip in november 2022, nu een reis die begon op de langste dag van 2024. Hoezo negen in acht? Omdat ik in acht dagen tijd negen landen wil bezoeken! Op dag 1 worden de eerste drie al afgevinkt, deze 20 juni meteen begonnen met een lang stuk: Duitsland doorkachelen met de SLK! Hier en daar even een Autohof op, en op één na alle Raststättes onderweg meegepikt. Lekker veel zwaar transport langs deze route altijd. Uiteindelijk lag de finish in Teplice, waar Hotel Panorama haar naam absoluut verdient!


De eerste drie foto’s waren stiekem op 19 juni in Stiens, voorbereidingen voor de reis treffen.

Startstand!

Overal grenscontroles om Duitsland in, in verband met het EK, maar in Nieuweschans mocht ik doorrijden. Van de verantwoordelijke ambtenaren dan, moest er natuurlijk wel een foto maken.


Niet op Texel!


Nuveraardigheden in Apen. En vanaf hier heb ik de namen van de Raststättes niet meer onthouden. Vrees niet, daar komen geen quizvragen over.


Zonde van de Bratwurstetende Brummi. Gelukkig zou ik later op de dag nog een Maurer vierassige zwaar transport truck fotograferen….


….maar die was zonder Brummi in beeld óók niet fatsoenlijk op de foto te zetten. Gelukkig weet ik dat er nog VEEL bijzondere dingen te zien zullen zijn, sowieso op 21 en 22 juni, waarschijnlijk de dagen er na ook wel.


Krijgt een eigen artikel.


Zebra geniet van het panorama uitzicht.

In herinnering aan Jaap Vijfhuize, die op 20 juni overleden is. Hij wordt gemist.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *