Mercedes-Benz Metris: Yank-Vito


Mercedes-Benz Metris
Gister is op de beroemde SEMA-show in Las Vegas de Mercedes-Benz Metris geïntroduceerd. De naam is nieuw, maar de auto zelf kennen wij al. Dit is de Mercedes-Benz Vito in de uitvoering voor de Noord-Amerikaanse (USA en Canada) markt. In de rest van de wereld zal de compacte besteller overigens gewoon Vito blijven heten.
Mercedes-Benz Metris
In de USA is ‘Bigger is better’ een bekend gezegde. Dat houd dus ook in dat er simpelweg geen bestelbusjes zijn in de compacte klasse waar de Vito (euh, sorry, Metris) in opereert. Dat kan twee dingen betekenen. OF Mercedes heeft een gat in de Amerikaanse markt ontdekt en gaat binnen lopen, OF Amerikanen willen simpelweg niet zo’n ‘klein’ busje. Ik gok dat de marketingafdeling van MBUSA haar werk goed heeft gedaan en ga vooralsnog maar van het eerste uit. Mocht het alsnog een flop worden, het kan wel wat lijden. De verkopen van de Mercedes-Benz Sprinter in de USA zijn enorm op het moment.
Mercedes-Benz Metris

Mercedes-Benz Metris

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *