Nieuwe Mercedes-Benz Vito 4×4: een krachtige en veilige aanwinst, niet alleen in de winter

Mercedes-Benz bestelwagens presenteert de nieuwe Vito 4×4. Deze bestelwagen met vierwielaandrijving en veel intelligente controlesystemen biedt belangrijke extra aandrijfkracht en veiligheid onder alle denkbare weersomstandigheden en op elk terrein. Met de introductie van de Vito 4×4 is de nieuwe Mercedes-Benz Vito range compleet. Het is de enige bestelwagen in het midsize bestelwagensegment die met zowel voorwiel-, achterwiel- en nu ook permanente vierwielaandrijving leverbaar is.
Mercedes-Benz Vito
Superieure all-wheel drive technologie met aanzienlijk verbeterde efficiency
De aandrijftechnologie van de Vito 4×4 is gebaseerd op die van de achterwielaangedreven Vito, met automatische transmissie en koppelomvormer en elektronisch gecontroleerde remkrachtverdeling. Wat technologie betreft komt het systeem grotendeels overeen met de huidige generatie 4MATIC van de grotere personenauto’s van Mercedes-Benz. Via de tussenbak wordt de aandrijfkracht door een centraal differentieel overgebracht naar de assen in een overbrengverhouding van 45:55 onder normale omstandigheden. De aandrijfkracht wordt gedistribueerd door het bewezen 4ETS Electronic Traction System, gecombineerd met de dynamische handlingsystemen ESP en ASR. Wanneer één of meer wielen grip verliezen remt 4ETS ze afzonderlijk af en stuurt in enkele milliseconden de aandrijfkracht naar de wielen die wel goede aandrijving hebben. Op deze manier realiseert 4ETS het effect van drie differentieelsloten.

Standaard wordt de Vito geleverd met Downhill Speed Regulation (DSR), waarmee bij het bergaf rijden constant een vooraf ingestelde snelheid aangehouden wordt. DSR wordt door een knop in de cockpit geactiveerd. Vervolgens kan de snelheid gecontroleerd worden met de rem, het gaspedaal of de bedieningshendel van de cruise control (ook standaard).

Net zoals bij de al geïntroduceerde Vito-modellen maken de nieuwe veiligheidssystemen ATTENTION ASSIST en Zijwindassistent deel uit van de standaard specificatie van de Vito 4×4.

Nieuwe Vito 4×4 is krachtig en zuinig
De nieuwe Vito met vierwielaandrijving levert niet alleen superieure prestaties op een gladde ondergrond of bij het trekken van een aanhangwagen, ook de motorprestaties zijn indrukwekkend. Als 119 BlueTEC is de nieuwe Vito 4×4 uitgerust met de krachtigste motor die beschikbaar is. De viercilinder 2.1-liter krachtbron levert 140 kW (190 pk) en een maximum koppel van 440 Nm. En verbruikt daarbij slechts 6,4 l/100 km met een emissie van 169 g/km CO2.

Dankzij de SCR-technologie met AdBlue-injectie in de uitlaatgassen voldoet de BlueTEC-motortechnologie van de Vito 4×4 al aan de toekomstige Euro 6 emissienormen. Het motorvermogen wordt overgebracht door de 7G-TRONIC PLUS automatische transmissie met shift paddles aan het stuur..
De compacte en naar verhouding lichtgewicht constructie van de vierwielaandrijving zonder conventioneel, zelf sperrend differentieel leiden tot een beperkt meergewicht van slechts 50kg ten opzichte van een achterwielaangedreven Vito.

Lage instaphoogte en goede toegankelijkheid
Het aandrijfsysteem van de nieuwe Vito 4×4 is zodanig ontworpen dat deze een hoogte heeft van slechts 1,91 meter, en dat is niet hoger dan de Vito met voor- of achterwielaandrijving. De instaphoogte is identiek en draagt daarmee bij aan een ergonomische werkplek. Dat betekent verder dat de Vito 4×4 van de meeste parkeerplaatsen en ondergrondse parkeergarages gebruik kan maken. Hierdoor kunnen ook vervoersopdrachten in binnensteden worden uitgevoerd.

De nieuwe Vito 4×4 is in Nederland beschikbaar als Gesloten Bestelwagen, Dubbelcabine en Tourer in de lengtevarianten compact, lang en extra lang en met GVW-gewichten van 2,8 tot 3,05 ton. De Vito 119 BlueTEC 4×4 is leverbaar met een meerprijs van € 3.300. De 114 CDI en 116 CDI 4×4 varianten worden in de maanden na de introductie leverbaar.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *