Nederlandse wereldprimeur voor 6e generatie Volkswagen Transporter


VW Transporter T6
Volkswagen Bedrijfswagens heeft vanavond in Amsterdam de zesde generatie van de Transporter onthuld. Wat ooit begon met een eenvoudige schets door Ben Pon senior, grondlegger van de Nederlandse Volkswagen-importeur, resulteert 65 jaar en 12 miljoen Transporters later in deze compleet nieuwe, zesde generatie Transporter, de T6.
VW Transporter T6
Een scherper design, zuinigere motoren, nog meer veiligheid en comfort, en tal van slimme innovaties vormen de highlights van de VW Transporter T6. Hij staat vanaf juli bij de Nederlandse dealers. In de aanloop naar de introductie maakt Volkswagen Bedrijfswagens de adviesprijzen bekend.
VW Transporter T6
Grote stap in veiligheid
De T6 kan worden uitgerust met een groot aantal veiligheidsinnovaties. Bijvoorbeeld Front Assist, dat kop-staartbotsingen voorkomt, en een noodstopsysteem voor in de stad. Standaard wordt de Transporter geleverd met multi-collision brake – dat doorschieten na een ongeval voorkomt. Tot slot krijgt hij Trailer ESP, een elektronisch stabiliteitssysteem voor aanhangers.
VW Transporter T6
Oneindige mogelijkheden
De mogelijkheden met de T6 zijn – geheel in Transporter-traditie – ongekend groot. Naast de gesloten bestelwagen, Kombi- en chassis-versies komen er Dubbele Cabine-uitvoeringen en een Multivan. Hiermee biedt de Transporter een passende oplossing voor elke vervoerswens. Niet onbelangrijk voor de dagelijkse praktijk: de laadruimte is nog beter toegankelijk dankzij een eenvoudiger – optioneel elektrisch – te bedienen achterklep.
VW Transporter T6
Comfortabel de beste
De Transporter bedient zijn bestuurders met meer comfort dan ooit. Bijvoorbeeld met opties als een instelbaar onderstel (DCC), adaptieve cruise control (ACC) en grootlichtassistent (Light Assist). Vermoeidheidsherkenning is standaard. De zesde generatie Transporter biedt tal van nieuwe infotainmentmogelijkheden, waaronder diverse connectiviteitsopties.
VW Transporter T6
Fraaie nieuwe motoren
Naast de vertrouwde Euro 5-diesels krijgt de T6 onder de aanduiding ‘EA288 Nutz’ compleet nieuwe Euro 6-motoren. Deze 2.0-liter TDI is er in vier versies: met 62 kW/84 pk, 75 kW/102 pk, 110 kW/150 pk en 150 kW/204 pk. Er zijn ook twee 2.0-liter TSI-benzinemotoren: met 110 kW/150 pk en 150 kW/204 pk. Gemiddeld ligt het vastgestelde verbruik van de Euro/6 diesels zo’n 15 procent lager, een besparing van gemiddeld een liter per 100 kilometer.
VW Transporter T6

VW Transporter T6

VW Transporter T6

VW Transporter T6

VW Transporter T6

VW Transporter T6

VW Transporter T6
Morgen volgt een blog met eigen foto’s vanaf de RAI.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *