De Fiat Ducato ‘sprinkhaan’ van HRM

Fiat Ducato
De kleinste, maar misschien ook wel opvallendste vuilniswagen uit het wagenpark van HRM is wellicht deze FIAT Ducato, die ik op de open dag van dat bedrijf rondom op de foto kon zetten. De auto had bij vorige eigenaar Icova, waar zijn broertje nog steeds werkt, de bijnaam ‘sprinkhaan’. Het opvallende uiterlijk komt doordat de Fiat Ducato aandrijfkop door Netras (later overgenomen door Coxx) is gekoppeld aan een U-chassis, wat lijkt op de achterpoten van een beest. Met dat chassis kan de auto een EcoCasette oppikken. Icova werkt met HRM samen, toen het Amsterdamse bedrijf de McDonalds-vestigingen van Drachten en Groningen als klant kreeg, stuurde men de sprinkhaan naar het noorden om voortaan vanuit Grootegast zijn werk te doen.
Fiat DucatoFiat DucatoFiat DucatoFiat DucatoFiat DucatoFiat Ducato

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *