#421 IASA Enero

IASA Enero
De aanleiding voor mij om naar de februariveiling van Ritchie in Moerdijk te gaan was eigenlijk deze truck. De rest waren mooie extraatjes. Volgens de site van Ritchie is het een ‘1999 ROLATEC PL800 6×6 Drill Truck’, volgens de typeplaatjes in het voertuig zelf een I.A.S.A. Enero. De boor stamt wellicht wel uit 1999, daar heb ik verder geen verstand van, de truck is toch wel iets ouder. De Enero is duidelijk gebaseerd op de Pegaso 3055.
IASA Enero
Het exemplaar bij Ritchie had 12.315 draaiuren achter de rug. Hij is voor €7.000,- naar een nieuwe eigenaar gegaan. Precies op het moment dat ik bij deze boor was om foto’s te maken, brak er een flinke bui met sneeuw en hagel uit, ik maakte van de gelegenheid dus maar gebruik om het interieur ook uitgebreid te bestuderen. Daar bleek ook de militaire roots van dit voertuig, boven de bijrijderspositie is een mangat aangebracht, zodat een soldaat met zijn geweer daar doorheen kan steken.
IASA EneroIASA EneroIASA EneroIASA EneroIASA EneroIASA EneroIASA EneroIASA EneroIASA EneroIASA EneroIASA EneroIASA EneroIASA EneroIASA EneroIASA EneroIASA EneroIASA Enero

Edit 19:27: bericht uit Spanje, vlak na het ter perse gaan van deze blog. IASA was de carrosseriebouwer, de Pegaso 3055 was de basis. De trucks waren uitgevoerd als raketwerpers voor het Spaanse leger. Toen ze ontdaan zijn van hun wapens zijn ze van hun militaire uitrusting ontdaan en op de civiele markt verkocht.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *