Biagini Passo in het wild


De Biagini Passo ziet er uit als een bij elkaar geraapt zootje… En dat is het in principe ook! Het onderstel komt van de Volkswagen Golf II Country (4×4), de body van de Golf I cabrio, koplampen met knipperlichten komen van de Fiat Panda, zijknippers van de Fiat Ritmo en de achterlichten tenslotte van de Opel Kadett D Limousine. Maar oh wat is hij gaaf!

Dit exemplaar kwam ik tegen vlak bij het Messe-terrein in München, terwijl ik een parkeerplaats zocht om de uittocht te fotograferen. Eigenlijk ging ik in de remmen om een Suzuki Jimny met sneeuwschuiver te fotograferen, maar toen ik deze zag trok hij direct mijn aandacht.

Er zijn slechts 65 exemplaren gebouwd door de Italiaanse fabrikant ACM Automobili, in de periode tussen 1990 en 1993. Ciemme was een zustermerk van Biagini, dat waren aangepaste ARO terreinwagens. Toen de productie van dit model afliep sloot de poort voorgoed. Reserve-onderdelen voor de eigen onderdelen, zoals de motorkap en de voorste zij-schermen, zijn dus ook niet meer te krijgen. Dit exemplaar zal een ongelukje gehad hebben, de grille is niet origineel.

Van de 65 gebouwde exemplaren zijn er waarschijnlijk nog maar enkele over, de Biagini Passo was schijnbaar nogal gevoelig voor roest. Begin dit jaar was er in Nederland nog een exemplaar te koop, voor €3.900,-.


Al met al vind ik het een erg leuke auto. Een ideale foto-auto voor mij is een offroad cabrio, deze combineert beide eigenschappen.

In het AutoMuseum Volkswagen in Wolfsburg wordt ook een exemplaar getoond.


2 Comments

  1. Lars Meeuse 21 april 2016 Reply
  2. Frank 22 april 2016 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *