Mercedes-Benz NG2626AK ~ Kran Burgard

Mercedes-Benz NG
Naast de afdeling voor verticaal transport is Kran Bungard voor de ADAC ook actief in de 24-uurs nooddienst. Voor de truckberging heeft men een prachtige oude Mercedes-Benz NG in dienst.
Mercedes-Benz NG
Volgens het typesysteem van Mercedes-Benz is de naam NG2626AK gemakkelijk te ontleden. NG staat voor ‘neue generation’, de Actros-oervader. De eerste 26 staat voor 26 ton GVW. De tweede 26 voor 260 pk. Opvallend weinig als je bedenkt dat er een 12.675 cm³ V8 motor in ligt. De A staat voor ‘Allrad’, het is dus een 6×6. K betekent dat het chassis als kipperchassis is ontworpen.
Mercedes-Benz NG
Op 11 augustus 1977 kwam de truck van de lopende band gerold. Vanaf daar ging hij naar Straßenbau Schmidt uit Butzbach, als kipper. 10 jaar en 450.000 kilometer later kon plaatsgenoot Kran Burgard de Benz voor een goede prijs overnemen. Men is toen begonnen met de ombouw naar bergingsvoertuig. In 1988 heeft Mercedes-Benz in Stuttgart het chassis verlengd. Rau-Masterlift heeft de opbouw verzorgd, waarmee het eind jaren ’80 één van de modernste bergingsvoertuigen van Duitsland was.
Mercedes-Benz NG
Ondertussen is de truck officieel met pensioen, maar toch moet ‘Wilde 13’, zoals hij liefkozend wordt genoemd, zo nu en dan nog aan de bak. Dat is vooral het geval als assistentie bij hele grote klussen, maar ook bij offroad berging en werken in de sneeuw. Dit onder het motto ‘Rust Roest’.
Mercedes-Benz NGMercedes-Benz NG
Afgelopen weekend was de truck te bewonderen op het 1. Berge- & Abschleppertreffen in Waldlaubersheim.Mercedes-Benz NG

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *