De Zetros die je wist dat zou komen is eindelijk hier

Mercedes-Benz ZetrosEn hij was het jarenlang wachten waard! Wat hebben Johan Elfrink en zijn team een geweldige mooie machine neergezet, met allemaal mooie innovaties. Gisteravond, 8 december 2017, werd de Mercedes-Benz Zetros waarmee het All Star Rally team aan de Afrika Eco Race gaat deelnemen gepresenteerd bij Wensink in Zwolle. Tegelijk was daar ook de introductie van de Mercedes-Benz X-klasse en een bescheiden voertuigshow.
Mercedes-Benz Zetros
Daar waar andere teams hun auto helemaal zelf bouwen met bij elkaar gezochtte onderdelen en een eigen gemaakt chassis. Is de All Star Zetros een echte Mercedes. Daardoor doet hij in de standaardklasse mee, maar ook zaken die bij zelfbouw voertuigen onmogelijk zijn, heeft de Zetros wel. Denk daarbij aan ABS (voor het veilig afdalen van duinen) en een motorrem.
Mercedes-Benz Zetros
De truck zit bomvol eigen ontwikkelingen. Het meest in het oog springt de koeling. De lucht wordt over het dak geleid naar de koeling die vooraan in de bak staat. Deze koelt niet alleen de motor, maar ook de crew, via de airco. Mercedes-Benz ZetrosMercedes-Benz ZetrosMercedes-Benz ZetrosMercedes-Benz Zetros
Een andere innovatie is het bandensnijsysteem. Als een truck een klapband krijgt vliegt de rubberen ellende alle kanten op, met alle gevolgen van dien. Bij Elfrink wordt het rubber er meteen afgesneden, zodat bepaalde onderdelen lichter uitgevoerd konden worden. Bij de presentatie waren de messen nog niet geslepen, dus geen van de 400 bezoekers hoefde gewond afgevoerd te worden.
Mercedes-Benz Zetros
De laatste innovatie die ik toe wil lichten is de BIP, ‘Body Impact Protection’. Dit is vering onder de stoel. Iedereen die wel eens in een Dakartruck mee is gereden weet waarom… Collega Iep van der Meer stelde overigens voor om deze constructie om te dopen naar Body Impact Protection System. Dan zit Johan dus met zijn bips op de BIPS…Mercedes-Benz ZetrosMercedes-Benz ZetrosMercedes-Benz ZetrosMercedes-Benz ZetrosMercedes-Benz ZetrosMercedes-Benz ZetrosMercedes-Benz ZetrosMercedes-Benz ZetrosMercedes-Benz ZetrosMercedes-Benz ZetrosMercedes-Benz ZetrosMercedes-Benz ZetrosMercedes-Benz ZetrosMercedes-Benz ZetrosMercedes-Benz ZetrosMercedes-Benz ZetrosMercedes-Benz ZetrosMercedes-Benz ZetrosMercedes-Benz Zetros
Maar er was meer, zoals de prachtige Mercedes-Benz X-klasse (kan niet wachten deze wat beter aan de tand te voelen, mag ik, Mercedes? ­čśë )
Mercedes-Benz X-klasseMercedes-Benz X-klasseMercedes-Benz X-klasseMercedes-Benz X-klasseMercedes-Benz X-klasse
De poortwachters.Unimog U530Mercedes-Benz Actros MP4Mercedes-Benz Actros MP4Mercedes-Benz Actros MP3Mercedes-Benz Axor MP3Tot slot nog wat plaatjes van Elfrink zelf. Als Johan in janurari net zo goed rijdt als dat hij gisteravond sprak, kan De Rooy wel thuis blijven. Mercedes-Benz SjompMercedes-Benz SjompMet dank aan Hans Kramer voor de aanvullende foto’s.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *