Nieuwe Case IH Maxxum 145 CVX voor Gerrit Wermink


Waarschijnlijk heeft iedere lezer van deze blog wel eens van het overheerlijke Ben & Jerrys ijs gegeten. B&J werkt alleen met goede boeren, die lief zijn voor hun koeien. Een voorbeeld daarvan is Gerrit Wermink uit Ommen. Naast boer is hij ook groot truckliefhebber, voor hem reden genoeg een aantal truckjournalisten uit te nodigen zijn nieuwste aanwinst, een Case IH Maxxum 145 CVX, aan een nadere inspectie te onderwerpen.

Case IH is ontstaan uit een fusie tussen Case en International Harvester. Later is dit fusieproduct op haar beurt zelf weer samen gegaan met New Holland, zodat CNH Indstrial ontstond, het moederbedrijf van onder andere ook Iveco.

Halverwege 2016 kwam Case IH met de huidige Maxxum generatie. De 145 CVX is het op één na grootste model in de reeks. Hij is uitgerust met een cvt, oftewel een contni variabele transmissie. Dit systeem, wat in een iets andere vorm ook in Daf personenwagens te vinden was, is natuurlijk ideaal om met de tractor altijd het juiste toerental te pakken te hebben. De motor levert meestal 155 pk, maar als het nodig is zijn er nog 15 achter de hand zodat het maximum op 170 uitkomt.

Gerrit met de Maxxum in groot en klein.

Klomp’n uut!

De rest van het nette wagenpark.

Koonstra leende een Jako Tiger180 uit voor de foto’s en beleving.

Iep van der Meer krijgt uitleg van Gerrit.

Gerrit en Daan, heel veel werk plezier met deze machtige machine toegewenst!

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *