Digitaal museum: General Motors BTV

Bedford Harimau
General Motors was een van een aantal firma’s die een voertuig ontwikkelde dat voor ontwikkelingslanden bedoeld was. Op een bepaalde manier was de BTV (Basic Transport Vehicle) van General Motors de meest geslaagde, namelijk dat deze in zoveel verschillende landen werd gebouwd. Geïntroduceerd werd de wagen in 1972 in Maleisië. De auto was gebaseerd op de Bedford HA, een op de Vauxhall Viva gebaseerde bestelwagen. Van deze auto kwam ook de 1256 cc motor, die 37 pk leverde.

In 1974 kwam een nieuwe generatie op de markt. Sommige van de onderstaande merken bouwden de eerste generatie, sommige de tweede generatie en sommige ook beide. Slechts één merk zou een derde generatie maken, de Pinolero. De BTV werd geassembleerd in (o.a.) de volgende landen (tussen haakjes staat de merknaam, zover bekend):
•Bangladesh
•Costa Rica (Amigo)
•Ecuador (Andino)
Andino BTV
•El Salvador (Cherito)
Cherito BTV
•de Filipijnen (Harabas)
•Ghana
•Guatemala (Chato 1300)
Chato 1300
•Guyana (Tapir)
•Honduras (Compadre)
•Indonesië (Morina)
•Kenia
•Malawi
•Maleisië (Bedford Harimau)
Bedford Harimau
•Nicaragua (Pinolero)
Pinolero BTV
•Nigeria
•Paraguay (Mitaí)
Mitai BTV
•Portugal (Amigo)
•Suriname (Moetete 1200 & 1300)
•Thailand (Plai Noi)
Plai Noi BTV

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *