Nederland toneel voor internationale persintroductie nieuwe Mercedes-Benz Sprinter

De Randstad vormt de komende twee weken het toneel voor de internationale persintroductie van de derde generatie Mercedes-Benz Sprinter. Van 9 tot en met 21 april maken bijna 400 journalisten uit dertig landen in Amsterdam, Rotterdam en Leiden kennis met de nieuwe grote bestelwagen van Mercedes-Benz Vans.

Voor bedrijfswagenmedia en influencers staan in totaal 28 Sprinters klaar. Niet alleen om te bekijken, maar ook om uitgebreid op de openbare weg aan de tand te voelen. Er zijn door Mercedes-Benz Vans testritten uitgezet, die van Amsterdam naar Leiden, van Leiden naar Rotterdam en van Rotterdam weer terug naar Amsterdam voeren.

De bijna twee weken durende internationale persintroductie geeft de plaatselijke economie een flinke financiële impuls. Zo is er een groot aantal lokale partijen betrokken bij de organisatie en uitvoering van het evenement, dat goed is voor ongeveer 700 hotelovernachtingen. Daarnaast heeft Mercedes-Benz Vans voor de aanwezige internationale media een avondprogramma in Amsterdam opgezet.

Nederland toonaangevend in logistiek en distributie
Nederland is om meerdere redenen de ideale locatie om de media kennis te laten maken met de nieuwe Sprinter. Ons land speelt niet alleen een vooraanstaande rol op het gebied van logistiek en distributie, maar is ook een uiterst belangrijke markt voor Mercedes-Benz Vans. De Sprinter is er bijvoorbeeld al meer dan twintig jaar marktleider in zijn segment.

Holistische aanpak in mobiliteit
De derde-generatie Sprinter is de nieuwe benchmark in zijn segment op het gebied van veiligheid, emissies en connectiviteitssystemen. Zo zijn alle Nederlandse Sprinter-uitvoeringen bijvoorbeeld standaard connected wat in beginsel toegang biedt tot 18 diensten die de ondernemer ondersteunen bij het maximaliseren van het rendement op mobiliteit. Daarmee is de nieuwe Sprinter voor Daimler niet alleen de introductie van een nieuw model, maar markeert hij tevens de introductie van een nieuwe, holistische benadering van mobiliteit. De Randstad leent zich uitstekend om de nieuwe technieken in de praktijk te brengen.

Het nieuwste model in de succesvolle bestelwagenreeks van Mercedes-Benz Vans is inmiddels te bestellen en staat vanaf 8 juni bij de Mercedes-Benz Van ProCenters. Prijzen van de nieuwe Sprinter beginnen bij 20.990 euro. Komende maandag ben ik één van de gelukkigen die hem als eerste aan de tand mag voelen. Wordt vervolgd dus!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *