Het Digitaal Museum: Nissan Figaro

Nissan onbekend/overig
Eerder werd al over de Nissan Figaro geschreven in deze blog, maar met nieuwe foto’s parkeer ik (Jaco Terlouw) deze Japanse retro-auto in het Digitaal Museum.
Zondag 14 oktober kwam ik sinds lange tijd weer een Nissan Figaro ‘in het wild’ tegen. Dit exemplaar is uit 1991. In 2016 werd het kenteken overgeschreven naar de huidige eigenaar.

Nissan onbekend/overig
De Figaro is een compacte en lichte cabriolet, al is de kapconstructie gelijk aan die van de Citroën 2CV en huidige Fiat 500 Cabriolet. Nissan leende de basis van de bestaande Nissan Micra (model K10) met een vier-cilinder turbo benzinemotor van 57 kW (76 pk). De buitenmaten zijn compact met een lengte van 3,74 m bij een breedte van 1,63 m. De hoogte van de Figaro is 1,365 m. Met een eigen gewicht van 810 kg lijken sportieve prestaties mogelijk, maar de topsnelheid komt niet hoger dan 160 km/u. De sprint vanuit stilstand naar 100 km/u wordt door de kleine Nissan in 12,9 seconden afgelegd. Binnen het GVW van 1235 kg blijft er 425 kg over voor de bestuurder en bijrijder en hun bagage. Additioneel mag er een geremde aanhangwagen van 600 kg getrokken worden.
De auto werd geïntroduceerd op de Tokyo Motor Show van 1989 met als marketing slogan “Back to the Future”. Nissan leverde de Figaro in vier kleuren, gebaseerd op de seizoenen: Lapis Grey (Winter), Emerald Green (Lente), Pale Aqua (Zomer) and Topaz Mist (Herfst). Het felle blauw van de auto op de foto’s is geen originele Figaro kleur.
Nissan bouwde in totaal 20.073 exemplaren van de Figaro.

Nissan onbekend/overig

Tekst en foto’s Jaco Terlouw.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *