Mercedes-Benz 230G Pausmobiel

Mercedes-Benz G-klasse
Menig auto word als ‘pausmobiel’ beschimpt, maar deze Mercedes-Benz 230G is er juist trots op! In 1980 werd deze ingezet om paus Johannes Paulus II bij zijn bezoek aan Duitsland te beschermen tegen weer en wind.
Mercedes-Benz G-klasse
In 1981 was er een aanslag op de paus. Daarop werd deze pausmobiel bepantserd, en vergezelde hij de paus voortaan op menig buitenlandse reis.
Mercedes-Benz G-klasse
De 230G is uitgerust met een 2307 cc grote motor. Deze levert 100 pk, wat voor een topsnelheid van 131 kilometer per uur zorgt. Er zijn twee stuks gebouwd, het exemplaar op bijgaande foto’s is in het Mercedes-Benz museum in Stuttgart te bewonderen.
Mercedes-Benz G-klasse
Mercedes-Benz G-klasse

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *