Het Digitaal Museum: Rovin D3


Rovin was een Franse autobouwer uit de buurt van Parijs. Het werd in 1921 door Raoul Pegulu, de markies van Rovin, opgericht als motorfietsbedrijf. Raoul begon met het ontwikkelen van een auto, maar gaf dat stokje in 1946 over aan zijn broer Robert. Toen Raoul in 1949 overleed, werd Robert directeur. In totaal heeft Rovin 1920 autos gebouwd, waarvan 395 D3’s.

De Rovin D3 was onderhouds zo goed als identiek aan zijn voorganger, de Rovin D2. Het uiterlijk was wel compleet veranderd. Er was nu een ponton-vorm en de auto kreeg deuren. Hierdoor werd de auto wel een stuk zwaarder, maar met 380 kilo had hij geen last van automobiele obesitas. De 495 cc grote tweecilinder viertakt boxermotor bracht het autootje naar een top van 75 kilometer per uur.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *