Daniels Recycling neemt stoere R650 V8 6×2 in gebruik

Met de aankoop van een stoere Scania R650 V8 als 6×2 met hef- en stuurbare naloopas voegt Daniels Recycling uit Tegelen een nieuw paradepaard toe aan de vloot van momenteel zes Scania voertuigen. De auto, die gebruikt wordt in het afzetcontainertransport is voorzien van een 25 tons kabelsysteem van HTS/NCH. Zoals het een vlaggenschip betaamt, is de auto verder uitgerust met alle mogelijke luxe.
Scania R650
“Ik ben altijd al fan geweest van Scania. Ik begon ooit op een 111. Deze 650 pk is door de jaren heen mijn derde V8. Hij vervangt onze oudste V8 met 460 pk en 1,2 miljoen kilometer op de klok. Die hebben we al wel buiten bedrijf gesteld. Maar ik moet er nog eens diep nadenken of ik hem wel weg doe”, vertelt directeur Wiel Daniels. “Kijk bij ons worden auto’s doorgaans stokoud want wij rijden alleen maar om de kerk. Van die paar kilometer wordt een Scania echt niet moe en we zijn elke avond thuis. Maar juist dan is het belangrijk dat je een riante cabine met een sterke motor koopt. Voor een ouder voertuig met een dagcabine krijg je niets terug. Deze R650 met de luxe R-cabine houdt wel zijn waarde.”

Het is een interessante filosofie maar ook Wiel moet toegeven dat hij die dikke 650 pk V8 vooral gekocht heeft omdat hij hem mooi vindt. “Dit is weer de eerste achtcilinder sinds lange tijd waar je nog iets herkent van die karakteristieke V8 roffel van vroeger. Kijk, ik weet dat je dat wel anders kunt oplossen als je dat persé wilt. Maar wij rijden veel in Duitsland en daar kun je de boel maar beter origineel hebben. Ook houden wij vast aan een handgeschakelde bak. Dat is niet om lekker klassiek te zijn maar vooral omdat je daarmee volgens mij nog steeds het beste kunt schommelen als je vast staat.”

De drieassige V8 met hef- en stuurbare naloopas is voorzien van alle mogelijke luxe zoals het exclusieve lederen V8 pakket, waarmee alleen een chauffeur van een Scania achtcilinder zich kan onderscheiden omdat dit alleen voor de V8 beschikbaar is. Daar bovenop bestelde Daniels het comfort plus pakket, het Driver pakket en het LED pakket. Wat hij nog aanvulde met zes verstralers op een RVS-beugel boven op de cabine. Andere zaken liet hij bewust na. “Het heeft in ons werk geen zin om met lichtmetalen velgen te rijden. Die zijn in no time lelijk; wat je ook poetst. Dus rijden wij met stalen velgen waarover we roestvrijstalen kappen hebben. Dat blijft beter en is niet zo duur om te vervangen.”

Maar het meest trots is Wiel op de speciale lak waarin hij de meeste van zijn voertuigen heeft staan. “Ze noemen het wel Harley Davidson blauw, maar dat is het niet. De officiële benaming is Neon Blasburry KK 705. Zoek het maar op op het internet*. Het kost een vermogen per liter maar dan heb je ook een auto die onder elke andere hoek en andere lichtinval een volkomen andere kleur kan krijgen. Van diepblauw tot zwart van groen naar donkerpaars. Echt een showkleur en dat is mijn reclame. Want verder zet ik niets op de auto.”
Scania R650
Daniels komt oorspronkelijk uit de demontage van oude kassen. “Wij recycelden die compleet tot en met de fundamenten. Maar tegenwoorden werken wij veel breder en verwerken wij naast metalen ook steenpuin, bedrijfsafval en papier.”

De nieuwe truck is voorzien van een 25 tons kabelinstallatie van HTS/NCH. “Het voordeel van dat systeem is dat we een 20 voets container tot 72 graden verticaal kunnen trekken en hem dus zelf rechtop kunnen zetten. Dan kunnen we hem makkelijker en efficiënt met schroot volstouwen en hem daarna weer kantelen en opzetten.” Er blijkt overigens nóg een reden te zijn waarom Daniels met een kabelsysteem werkt. “De meeste collega’s hebben haakarmen en de containerbakken daarvan zijn anders dan de mijne.” Wat Daniels bedoelt, is dat het systeem voordelen heeft zoals een sterker haaksysteem en ook ca. 800 kg meer laadvermogen. Zeker voor Duitsland waar de GVW maximaal 40 ton bedraagt is dat een voordeel.

* uiteraard heb ik dit opgezocht op het internet. De enige plek waar je iets over deze lak vindt, zijn de andere websites die ditzelfde persbericht gecopypaste hebben.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *