Mammoet Rallysport blijft goed in het spoor

ULAANBAATAR – De rallyformatie van Mammoet Rallysport heeft zich in de derde etappe van de Silk Way Rally uitstekend staande gehouden. Een vijfde plaats op 7.24 minuten gaf Martin van den Brink voldoening.

,,Ik ben zeer tevreden met het uiteindelijke tijdsverschil. Er zat voor ons op dit parcours vandaag niet meer in.’’ In het algemeen klassement is de Harskamper in de Renault truck vierde. ,,We hebben nog voldoende perspectieven.’’ I

In de 243 kilometer lange special van Ulan-Ude op weg naar Ulaanbaatar in Mongolië waren de rijders van Kamaz flink in het voordeel. ,,Het parcours was vandaag erg geschikt voor de Kamazzen. Het waren vooral veel snelle paden met diepe gaten. De Russen kunnen met hun truck op de paden op de toendra beter en vooral harder rijden. Dat heeft te maken met de bouw van de truck. Zij steken heel makkelijk van het ene pad met een hoge wal, naar het andere pad. Met onze truck moet dat iets voorzichtiger.’’

Scheef wiel na een jump
Voor Martin van den Brink, Wouter de Graaf en Mitchel van den Brink was het vooral zaak om de schade te beperken. ,,De 7 minuten achterstand is acceptabel. Dat had echter nog wel iets minder kunnen zijn. We hebben te kampen gehad met een scheef wiel. Na een jump kwamen we niet goed terecht en dat zorgde voor het scheve wiel. Dat kost natuurlijk snelheid en maakt het rijden iets lastiger. Maar wij zijn zeker tevreden met het verloop tot nu toe. In het restant van de Silk Way Rally komen er ongetwijfeld nog etappes die ons beter liggen.’’

De derde etappe werd gewonnen door Andrei Karginov. De Kamaz-rijder zag zijn teamgenoot Anton Shibalov als tweede eindigen op ruim 2 minuten. Viazovich (Maz) en Mardeev in de derde Kamaz eindigden vandaag ook voor Martin en zijn co-piloten. In het klassement bleef Viazovich leider. De Wit-Rus heeft ruim 4 minuten voorsprong op Karginov. De mannen van Mammoet Rallysport staan achter Shibalov vierde op 13 minuten en 51 seconden. De voorsprong op nummer vijf, Airat Mardeev, bedraagt bijna vier minuten. ,,Wij zijn echt heel tevreden met deze voorlopige klassering. Het belangrijkste is dat we lekker rijden en daardoor in een goed ritme komen. Als we op het terrein komen waar we met de Renault Sherpa beter uit de voeten kunnen dan komt er vanzelf wel een kans op een dagsucces. We gaan nu eerst de truck weer prepareren voor de dag van morgen. We bekijken deze rally van etappe tot etappe.’’

Woensdag wacht de vierde rit in de Silk Way Rally. De rallyrijders maken in Mongolië een behoorlijk ‘rondje’ Ulaanbaatar. Na een proef van 470 kilometer keert men namelijk terug in het bivak in Ulaanbaatar, de startplaats voor de vierde etappe.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *