De Renault Premiums van Veenstra

Renault Premium 1st genIn het door Volvo gedomineerde wagenpark van Veenstra uit Heeg waren de twee Renault Premiums opvallende verschijningen!Renault Premium 1st gen
Klaes Fritsma: “Nou had Alex een blog over de Renault Premiums van Veenstra uit Heeg en vroeg hij mij als voormalig werknemer of ik daar nog wat leuks over wist.

Het was tussen kerst en oud en nieuw en dan stonden er altijd al een heleboel auto’s in de rij die pas na nieuwjaar weer van hun plek afkwamen. Een aantal rijden dan nog wel en die waren dan ook onderweg. Ik was toen zowel werkzaam op de auto maar ook in de crossdock loodsen. We werkten toen nog met een 3 ploegen systeem en in die periode waren er ook veel mensen vrij dus werkten we met een samengestelde ploeg afkomstig uit die ploegen en wat zaterdagwerkers die vrij van school hadden.

De ploegchef vraagt of iemand de Renault Premium even uit de rij wil trekken want er moesten nog een paar pallets uit of in dat weet ik niet meer. Maar niemand die op die auto wil rijden ook al is het maar op het terrein en degene die wel willen mogen niet omdat ze geen rijbewijs hebben. Ik zal de scheldwoorden hier maar achterwege laten die de Renault ten deel vielen. Dus ik zeg dan moet de oude bok zelf maar weer even en ik haalde hem dus op. Met het uit de rij halen dacht ik al dit wordt krap genoeg allemaal want ik moest naar rechts sturen om de boom te ontwijken die aan de rand van het terrein stond. Toch zat het me niet lekker en ik ga toch maar even kijken en ja hoor daar op de grond ligt het spiegelglas van een Daf trekker aan gort natuurlijk. Dus ik loop even naar de garage en meld deze schade door mij veroorzaakt en Gosse de monteur zal het wel even voor mij fixen zegt hij. En ik heb vervolgens de Renault voor het dock gezet en hij zal later wel weer ergens anders zijn neergezet. Maar nou nog even over de Daf dat had Gosse allemaal keurig geregeld en de Daf ook weer op dezelfde plaats gezet. Maar de vaste chauffeur Klaas Postma had het meteen in de gaten want die spiegel zal wel niet helemaal goed hebben gestaan. Dus die komt s’ middags de loods in gelopen en toen zei de ploegchef al die komt even verhaal halen over wie zijn spiegel er af heeft gereden. En dat was ook zo en ik heb eerlijk verteld hoe het was gegaan en toen was het ook goed maar als een ander het had gedaan dan had die denk ik nog wel een reprimande gekregen. Dus eind goed al goed en zo heb je zomaar weer een verhaal bij een blog.”
Renault Premium 1st gen

NET ZO INTERESSANT

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *