Het digitaal museum: Audi 50


In 1974 werd de Audi 50 (codenaam Typ 86) geïntroduceerd, in hoog tempo ontwikkeld door de samengevoegde ontwerp-afdelingen van Audi en NSU. Hij liep tot en met 1978 van de band in de fabriek in Neckarsulm, samen met de vrijwel identieke VW Polo. Deze iets soberder versie van de Audi 50 werd in 1975 geïntroduceerd. Helaas is er nogal matig staal gebruikt voor de Audi 50, waardoor het model ondanks 180.828 gebouwde exemplaren nu zo goed als uitgestorven is. Het exemplaar op de bovenste foto spotte ik op het FEHAC evenement op het TT circuit van Assen, september 2007. De onderste spotte ik oktober 2010 bij de Nordschleife, maar ik ben niet helemaal zeker of dit wellicht stiekem een Polo is. Ik kan me niet herinneren voor, na of in de tussentijd die tijd ooit nog een exemplaar gezien te hebben, ondanks dat ik alle motorvoertuigmusea in de wijde omtrek van Neckarsulm (mijn schoonouders wonen daar nog geen kwartier rijden vandaan) heb bezocht.

Update: in 2021 spotte ik onderstaand exemplaar in PS Speicher te Einbeck.


Update 2022: dit exemplaar reed op Carfreitag door Nürburg.

Update december 2022: Audi Museum.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *