De levens van de 33-BNN-6De Scania R450 met kenteken 33-BNN-6 werd nieuw aangeschaft door P. van Setten. Toen chauffeur Martijn van werkgever veranderd is de truck met hem mee gegaan, zodat hij nu in de kleuren van De Korrel staat. Met dank aan Joost Takken voor de tip en Erwin Visser voor de foto’s!

Liefhebber van de ‘levens van’-blogs? Dit is deel 536 in de reeks. Alle vorige en volgende blogs uit deze categorie vind je hier.

UPDATE! Omdat een truck die al vrij snel en compleet met chauffeur van bedrijf wisselt de aandacht trekt, gaan er nogal wat roddels en verhalen. Om die voor eens en altijd de wereld uit te helpen doet Martijn van den Berg hier het échte verhaal achter deze transfer Martijn: “Ik ben zeker niet uit onvrede weg gegaan bij P. van Setten transport. Ik heb er bijna 12½ jaar gezeten, alleen de kans kwam bij De Korrel dat ik daar kon komen en dat was mijn jongensdroom. Als klein jongetje ging ik natuurlijk altijd in de vakanties met m’n vader mee die bij Centropa in Amersfoort reed . Helaas ben ik mijn vader vroeg verloren, ik was elf toen hij overleed. Daarna ging ik met mijn neef en aangetrouwde neef mee die bij Van Veen in Zwartebroek rijden, dWat ondertussen De Korrel Beheer BV heet. Grof gezegd ben ik al vanaf mijn 18de bezig om daar te komen rijden en nu was die kans daar eindelijk. Ik heb gewoon dubbel 6 gegooid dat ik met auto en al kon gaan, omdat ze in goed overleg er uit zijn gekomen. Er kwam een auto bij bij De Korrel dus ze moesten er toch een hebben. Dat is ontstaan omdat ik lang aan het twijfelen ben geweest of ik het moest doen of niet, omdat ik dus net de Scania van Peter gehad had en vond dat ik het niet kon maken. Ik ben na een laatste bak koffie met Peter met zeer natte ogen van de dam vertrokken en als even goede vrienden uit elkaar gegaan en nog steeds hebben we veel contact hebben met elkaar. Peter is een zeer goede werkgever, echt een mensen-mens, maar als er gewerkt moet worden moet er gewerkt worden. Ik zag hem ook al niet als baas, maar meer als vriend die me in tijden van de recessie van de straat geplukt heeft en een kans gegeven. Ben nooit, maar dan ook echt nooit wat tekort gekomen. Ik weet dan ook zeker als er op één of andere bijzondere wijze het klaar mocht zijn bij De Korrel ik weer met piepende bandjes terug ga naar Ederveen in de hoop dat er dan nog een plekje voor me is. We gunnen elkaar sowieso het allerbeste. Even een ander kleurtje op de Scania, pompje er onder geknutseld om te kunnen bulken en nu lekker aan t gas geven met heeeel veeeel plezier. Het is me gewoon gegund!”

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *