De Truckspotter – De DAF van de buurman (Deel 1)

In 1983 kreeg één van mijn buren de beschikking over een nieuwe DAF FT2805DKTD trekker. De truck werd uitgerust met de DAF DKTD1160 6-in-lijn dieselmotor van 256 pk, uitgevoerd met turbocompressor maar zonder inlaatluchtkoeling. Met uitzondering van de hoekstukken onder de treeplanken werd de complete DAF F241 spoilerset op en aan de cabine gemonteerd. Bijzonder is de afwezigheid van de zonneklep en de enkele montage van breedstralers in de bumperspoiler.

DAF 2800
In 1988 werd de 2800 vervangen door een DAF FT95.310. Ook de 95 kreeg de complete spoilerset op de Cabtec cabine gemonteerd. Ook op deze DAF werd de zonneklep weggelaten, eveneens werd afgezien van de montage van extra lampen in de bumperspoiler.

DAF 95
DAF 95

Tekst en foto’s Jaco Terlouw.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *