De nieuwe DAF XG komt steeds dichter bij


Wat DAF momenteel doet in aanloop van de presentatie van de nieuwe truck, die volgens het doorgaans goed geïnformeerde Iepieleaks (meer foto’s daar) XG genoemd zal worden, vind ik erg gaaf. Eerst zagen we de zwarte trucks, met complete bepantsering. Daarna kwamen de camouflagewraps die we in Duitsland zo goed kennen van de Erlkönige aldaar. En dankzij bijgaande foto’s van Jaco de Mik zien we nu een truck met een wrap van het lijnenspel zoals we ook in de teaserfilmpjes hebben gezien. Onder die wrap zien we de kleur geel die we ook rondom te al prijsgegeven koplampfoto zagen. We kunnen er dus gerust van uit gaan dat dit de introductie/demokleuren zijn. Geweldige marketing! Dat er ondertussen meteen praktijkervaring op wordt gedaan is mooi meegenomen. Nog een paar weken geduld: woensdag 9 juni is de introductie.

Fun fact: op elke DAF fieldtestwagen staat een nummer. Zo draagt deze 21016, oftewel het zestiende prototype van 2021. De Simon Loos truck die ik op de foto had, was getooid nummer 21017.

Als de nieuwe naam daadwerkelijk XG wordt, is dat een toepasselijke naam. Niet alleen omdat de G de letter in het alfabet ná de F is (jaja, je leert hier in ieder artikel wel iets), maar vooral omdat de truck en met name de cabine eXtra Groot is!

Update: de foto’s direct boven en onder dit stukje tekst zijn door Daan de Wit gemaakt.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *