Bedankt voor de donaties aan de Koarnjumer Lytse etensbieb!


Met de kerstpakkettenbibliotheek hebben we afgelopen winter diverse lokale, regionale en landelijke nieuwsmedia bereikt. Er bleek flinke behoefte aan te zijn, dus toen het kastje 1 januari 2021 weer terug aan de weg kwam, hebben we er een ‘voedselbankkastje’ van gemaakt. Iedereen kan hier eten en drinken uit halen of in zetten. Er wordt flink gebruik van gemaakt, dus we kopen wekelijks voor een paar tientjes extra boodschappen, die we hier in zetten. Andere mensen stopten er nog niet zo veel in, tot vorige week. Eerst werd er een artikel over het kastje gepubliceerd op een facebookpagina over lokale mensen die de wereld iets mooier willen maken. Deze deelde ik met de oproep aan mensen uit de regio eens in de kast te kijken of ze nog spullen over hadden. De chocoladereep uit 2012 en rijstwafels uit 2017 heb ik er maar uit gehaald (dat mensen weinig te besteden hebben wil niet zeggen dat ze afval moeten eten!), maar we hebben echt tassen vol goed bruikbaar spul gekregen, helemaal super!!


Een paar dagen later was daar Sywert van Lienden die 9 miljoen aftroggelde van onze niet al te snuggere volksvertegenwoordigers. Hier had ik dezelfde gedachte als dat er achter de voedselbanken zit: als de overheid de ellende niet oplost, moeten we als burgers elkaar zelf maar helpen. Dus ik deed een rekensom: 9 miljoen delen door 17,5 miljoen Nederlanders is 58 cent. Daarom zette ik een Tikkie van €0,58 op twitter met het verzoek aan Sywert die te betalen, zodat ik daar spulletjes voor de voedselbank van zou kunnen kopen. Van Sywert heb ik niets gehoord, maar diverse andere mensen hebben wél die tikkie betaald. Maar er kwamen ook klachten. Mensen wilden méér dan €0,58 betalen! Daarom snel een nieuw Tikkie gemaakt, waar mensen zelf het bedrag konden bepalen. Deze liep echt extreem goed! Bedragen tussen de 1 en 20 euro kwamen van alle kanten binnen. Waarvoor heel veel dank!

Graag zijn we zo open en transparant mogelijk over wat we met jullie geld doen. Wij zijn géén Sywerts. Dus hierbij foto’s van de kassabonnen en foto’s van de boodschappen die je de komende weken in onze lytse byb kunt verwachten.Drie karren vol boodschappen. De Spinazie was voor ons zelf (en is dus apart afgerekend), de Lidl zegels en AH voetbalplaatjes zitten uiteraard ook in de byb.En in de voorraadkast.Zo stond hij er een paar uur geleden bij (inmiddels zijn de eerste bezoekers al weer langs geweest en hebben we de gaten die er daarbij in zijn gekomen weer opgevuld).

Wil jij alvast een bijdrage doen voor de volgende keer dat we onze voorraad weer aanvullen? Dat kan via deze link: https://tikkie.me/pay/6olrqlr2uc89cg3d1pal
Deze link is geldig t/m 27 juni. Mocht deze link verlopen zijn kun je me via whatsapp (NIET BELLEN!!!!) om een nieuwe link vragen: 06-30568026

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *