Vakantie 2021 dag 1: Koarnjum (NL) – Sinsheim (D)

Op vrijdag 17 september 2021 vertrek ik in alle vroegte voor mijn derde solo-reis door Oost-Europa. De eerste keer in een gehuurde Fabia, daarna in mijn Lada Niva en nu in mijn eigen Skoda Fabia. Daarnaast ben ik ook nog met school met de bus een keer geweest, met een ex met de bus en met een andere ex in mijn Lada 111. Zesde keer totaal dus. Etappe 1 is richting het noorden van Duitsland, waar ik de GINAF-prijzen die Feitse Ebus heeft gewonnen bij de jubileumquiz persoonlijk af kom leveren. Daarna wás het plan om naar het vrachtwagen depot van PS Speicher te gaan, waar onder andere de beroemde Emil Bölling collectie nu deel van uitmaakt. Helaas is dat alleen op zaterdagen open, ze wilden ook niet speciaal voor mij de deur open doen. Gelukkig was het PS Speicher museum wel gewoon open en ook zeer de moeite waard! Laatste etappe was naar het zuiden om in hotel Bär in Sinsheim de nacht door te brengen.


De eerste grens, de eerste stop, (Bad) Nieuweschans. Even mijn Euro’s omgeruild voor andere Euro’s en urenlang geen ruzie lopen maken met een douanier (Serieus, hoe kun je uit de EU willen…)


Veel polizei daar altijd.


Bij Ganderkesee drie vleugels onderweg.


Ik heb en Skoda Fabia én een Pussywagon, deze persoon combineert dat gewoon.

Voor ik een rondje over het industrieterrein ging doen eerst eens de plantburger geprobeerd bij de McDonalds van Buchholz/Aller. Aanrader! Smaakt meer naar vlees dan de burgers waarvan McDonalds beweert dat er wel dode dieren in zitten.


Braunschweig.


Salzgitter.


Een lid van de beroemde Knie circusfamilie heeft in Volksen Circusland opgericht. Scheelt weer reizen.


Einbeck is een mooie stad.


Ik probeer deze vakantie elke dag een museum te bezoeken. Deze dag is dat PS Speicher dus, in Einbeck. Erg leuk! Eigen blog volgt, hier alvast een preview.


Nog maar een plantburger halen, en even bijtanken, dit keer in Hardenberg. Natuurlijk hoort daar ook een rondje Autohof bij.


Dit soort uitzichten komt op de foto nooit mooi over…

Op dag 3 ga ik bij Laurent Dircks langs om zijn gewonnen prijzen (en een stapeltje DAF persmateriaal) langs te brengen. Het bizarre toeval is dat hij me inhaalt op de snelweg bij Fulda.


Testtraject voor trolley-trucks.


En we sluiten af met hotel Bär in Sinsheim. Dag twee lees je hier!

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *