Ballot: een vrijwel vergeten automerk uit Frankrijk


Jij kent het merk uiteraard, maar bij de gemiddelde autoliefhebber zal het Franse merk Ballot niet direct een belletje doen rinkelen. In 1921 rolde de eerste auto uit de fabriek van Ernest Ballot, tien jaar later werd het bedrijf overgenomen door Hispano-Suiza. Nog weer een jaar later, in 1932, was het sprookje van dit merk al weer voorbij.

Het exemplaar uit dit artikel is tentoongesteld bij Museo Automovilístico de Málaga, een Spaans automuseum. Het gaat hier om een exemplaar met een twee-liter motor uit 1928, de zes cilinders leveren als ze goed samenwerken 22 pk. Het is een cabrio volgens Baerth patent, volgens het bordje bij de auto, waarbij de zijramen volledig in de deuren verdwijnen als het dak geopend is.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *