Een rondritbus die Old Timer heet, maar dat niet is

Op 21 september 2021, dag vijf van mijn vakantie, maakte ik een flinke wandeling door Bratislava. Terwijl ik op een bankje ging zitten om mijn zojuist bij McDonalds aangeschafte maaltijd in een rustig tempo met mijn lichaam te laten fuseren, bleek ik recht tegenover de staplaats van de rondritbussen door de stad te staan. Meerijden leek een verleidelijk idee, maar daar waren ze me toch iets te vol voor. Ik zag wel dat het bussen zijn die weliswaar graag op een oldtimer willen lijken, maar dat niet echt zijn. Maar wat het dan wel is? Daar kwam ik niet uit. Jan Clevering en Dick Tijken gelukkig wel! Waarvoor heel veel dank. Dankzij deze twee zeer behulpzame mannen weet ik nu dat ze gebaseerd zijn op de techniek van de Iveco Daily. Het merk is Aval, een Tsjechische fabrikant, wat na de deze bussen helaas bankroet is gegaan. Naast deze oldtimers bouwden ze ook toeristentreintje, de trekkertjes op rubberen luchtbanden met look van een stoomlocomotief, met enkele aanhangwagens voor passagiers in nostalgisch design er achteraan. Fun Rides Tech heeft het bedrijf voortgezet. Het type van de bussen op deze foto is ‘Old Timer’, daarmee kun je dus zonder te liegen stellen dat je een busdienst met Old Timer bussen verzorgt, maar het bouwjaar is en blijft 2012. Aval Old TimerAval Old TimerAval Old TimerAval Old TimerAval Old Timer

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *