Vakantie 2021 dag 5: Bratislava (SK)

Dinsdag 21 september 2021, de eerste dag van deze trip zonder lange reizen! Het techniek museum van Bratislava is op loopafstand van het hotel. De landenteller blijft dus even op zeven staan en de grenzenteller op twaalf. De route loopt langs een drukke weg, dus flink wat foto’s kunnen maken. Na het museum de binnenstad ingewandeld, een stukje langs de Donau (stinkt) gelopen en toen maar een taxi gezocht want mijn voeten waren er wel klaar mee. Na een uurtje bijkomen in het hotel ben ik naar het Bory winkelcentrum gegaan, waar in september de grootste Lego tentoonstelling van Slowakije is. Helaas vooral sets keurig volgens het boekje gebouwd, weinig eigen creativiteit. Omdat ik geen zin heb om op vakantie onderbroeken en sokken te wassen maar nieuwe gekocht bij de Tesco. Volgens mij is Bratislava de meest ondergewaardeerde hoofdstad van Europa trouwens.

Mooi uitzicht om bij wakker te worden.

Pas op de foto’s zag ik dat deze van het OV bedrijf hier is, ik dacht eerst aan een expeditietruck!

Iveco Daily 4×4.

Dacia.

GAZelle 4×4. Over de rupsuitvoering hiervan heb ik nog een blogpost achter de schermen klaar staan.

Leuk kenteken.

Renault Thalia.

MAN TGA.

Irisbus.

SOR-Skoda.

Peugeot Boxer.

Besselsen Bratislava.

Iveco.

Ding.

MB Capacity.

SOR-Skoda.

Renault D.

Vogelkunst.

SOR. Dit keer zonder trolleytechniek dus ze konden het zonder Skoda af.

T5 ambulance.

Deze Tatra kroop langzaam de heuvel op. Krijgt een eigen blogpost.

Iveco Eurocargo.

SOR.

SOR.

MB Arocs.

MB Actros 1831.

Renault Master.

hollandse meubels. Kan me niet voorstellen dat iemand daar blij van wordt? Uit de andere 10 provincies komen vele mooiere meubelen.

SOR-Skoda.

SOR-Skoda.

KIA Soul.

Tatra T815. “Goh Alex, pas jij wel op die stoep?” Nee dus, dit bleek geen stoep te zijn. Sorry Bratislavanen die ik vrij letterlijk in de weg zat!

Watersproeier.

Volgens mij een SOR.Preview Transpot Museum. Wow wow wow. Wow.

BA heeft zijn GMC ingeruild?

CLK <3

Een paleis of een tweede kamer achtig iets denk ik.

Policia.

Een marketeer die géén vakantie heeft.

De naam Tatra straalt kracht en vertrouwen uit, daarom ook voor een bank een naam die ze graag willen hebben.

Peugeot.

Skoda.

ČKD Tatra T6A5.

Fiat Talento.

Achter het bekladden van gebouwen sta ik niet, maar de boodschap kan ik onderschrijven.

Gert-Jan Kreeft heeft zijn eigen museum hier!

Alleen dit etablissement is al een reden om nog eens terug te komen met mijn vrouw.

Schotse pub. Waar ik wilde gaan eten, maar ze waren dicht…

Da’s toch zielig!?

Het centrale plein van de stad.

De stad staat vol met mooie kunst!

De bus voor de city-tour. Een nep-oldtimer, lijkt op Avia basis, is er iemand die het zeker weet? Helaas ben ik geen rondje mee gereden, mij te vol.

Multicar.

Mazda Tribute.

Als ik een goede journaist was geweest had ik uitgezocht wat voor museum en monument dit zijn. Lijkt iets te maken hebben met de stichting van Tsjechoslowakije in 1918? Er is vast wel iemand die géén vakantie heeft die het antwoord weet!

MAN.

Brug over de Donau.

Ze hebben hier de Euromast en de Erasmusbrug met elkaar gecombineerd.

Wat is de verleden tijd van wasmachine?

Avia A-serie.

Avia A75 met dubbele cabine.

ČKD Tatra T3.

Renault Master.

Skoda.

Skoda.

Fiat Doblo.

Mazda 323 sedan, mét catalizator.

Eén van de twee Skoda’s die ik vandaag in het wild heb gezien die ouder is dan mijn eigen Fabia.

Heerlijk foute Maybach. Krijgt eigen blogje.

LIAZ.

LEGO.

Ik heb me ingehouden, deze mooi in de speelgoedwinkel laten staan… Mocht ik meer richting terugweg nog een exemplaar zien staan, weet ik niet of het me dan weer lukt om hem niet mee te nemen.

Goed gezelschap bij Bory.

Terug bij het hotel, een Ford Transit voor de deur.

Morgen naar het reinigingsvoertuigenmuseum in Budapest! Het heeft flink wat moeite gekost (is alleen op afspraak open bijvoorbeeld), maar het lijkt nu toch te gaan gebeuren. Misschien we het hoogtepunt van deze reis? Tot morgen!

One Response

  1. Jan Clevering 1 oktober 2021 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *