GAZ-3409: een bever-busje op rupsbanden

GAZ 3409De GAZ 3409 ‘Bever’ (ook verkocht onder de naam Terex ZZ-3) is de bestseller van de Zavolzhsky Rupsvoertuigen Fabriek. Hij wordt zowel door overheidsdiensten (zoals deze brandweerwagen, die in Navštivte historickou expozici ve Zbirohu tentoongesteld staat) als civiele bedrijven, zoals energiebedrijven, gebruikt. Hij is niet alleen geschikt voor gebruik in moerassen, op de sneeuw, in het zand en in de modder, je kunt er zelfs mee varen! De rupsbanden zorgen ook in het water voor de aandrijving. Het model is afgeleid van de GAZ Sobol, die op haar beurt weer afgeleid is van de GAZ Gazelle. Net als dat model lijkt het dus ook opvallend veel op de tweede generatie Ford Transit.
GAZ 3409GAZ 3409.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *