Navštivte historickou expozici ve Zbirohu (brandweermuseum Zbiroh)


onbekend meerdere (diverse merken)
In Zbiroh (Tsjechië) is een gigantisch brandweercomplex. In dat complex is onder andere een permanente brandweervoertuigententoonstelling, onder de noemer ‘Navštivte historickou expozici ve Zbirohu’. Tijdens mijn bezoek aan dat museum was ik de enige gast. Er kwam vrij rap een mevrouw op me af gerend nadat ik op de parkeerplaats aan kwam, die helaas enkel Tsjechisch sprak, geen woord Engels of Duits, laat staan Fries. Deze mevrouw was gedurende mijn hele bezoek nooit verder dan 4 meter bij mij vandaan. Ik moet vast heerlijk geroken hebben dat ze zo graag dicht bij me wilde zijn… In het eerste gebouw staan vooral getrokken brandspuiten opgesteld, iets wat niet direct mijn interesse heeft. Gelukkig werd ik na dit gebouw meegenomen naar een nog veel groter gebouw, dat goed gevuld is met zelf rijdende brandweerwagens. Direct na de ingang van dat gebouw staat een relatief moderne Praga, van een type wat ik al heel erg lang in het echt wilde zien en nu voor het eerst in het echt oog in oog mee stond. Mevrouw werd er helaas wat zenuwachtig van dat ik die van alle kanten op de foto zette, of ze wilde weer met een boek of breiwerk uitrusten, dat weet ik niet, maar ineens wist ze wel in zowel het Engels als Duits te vertellen dat ik maximaal één foto per truck mocht maken… Gelukkig mocht ik daarnaast ook één foto van het bordje met gegevens maken, als je op een foto klikt krijg je dus meer informatie over dat voertuig. Hier en daar heb ik wat gesmokkeld, maar ik heb dus niet alle foto’s kunnen maken die ik wilde. Nadat we door dit gebouw heen waren, probeerde de mevrouw van het museum me naar huis te sturend door met te vertellen dat ik alles nu gezien had. Gelukkig had ik de dag er voor (op maandagen is het museum dicht) al stiekem over het hek gegluurd en wist ik dat er achter het museum nog een depot zit met wat modernere maar wel al afgeschreven brandweertrucks. Ze kende me ondertussen volgens mij goed genoeg om te weten dat mij dat te laten zien haar minder tijd zou kosten dan me tegen houden, dus daar mocht ik ook nog even kijken. Goed, meer dan genoeg gekletst, tijd voor de foto’s me dunkt. De eerste paar foto’s zijn van trucks naast de parkeerplaats, die horen niet bij de officiële tentoonstelling.
ZIL 130

Tatra T148

Praga V3S

Tatra model

Navštivte historickou expozici ve Zbirohu
Navštivte historickou expozici ve Zbirohu
Navštivte historickou expozici ve Zbirohu
Navštivte historickou expozici ve Zbirohu
Ford V8

Ford V8

Ford V8

onbekend aanhangwagen

onbekend aanhangwagen

Praga logo

Praga NTS 265

Praga NTS 265

Praga NTS 265

Rolba onbekend/overig

Tatra T138

Mercedes-Benz overig/onbekend

Mercedes-Benz overig/onbekend

Praga RN

Liaz 706

ZIL 157

ZIL 157

IFA W50

IFA W50

IFA Sachsenring S4000

Navštivte historickou expozici ve Zbirohu
Navštivte historickou expozici ve Zbirohu
Navštivte historickou expozici ve Zbirohu
Navštivte historickou expozici ve Zbirohu
Liaz 101

Tatra T138

Praga RN

Praga V3S

Praga V3S

Tatra T148

Skoda 706

GAZ 3409

GAZ 3409

ZIL 130

ZIL 131

Tatra T148

Praga V3S

BMW 3-serie

Skoda 120

Praga RN

Avia A-serie

Ford F350

Avia A-serie

Ford Transit

Skoda 1203

Lada 1200

Tatra T623

ARO M461 Muscel

TAZ 1203

Skoda Felicia

IFA W50

Tatra T805

Tatra T805

Tatra T805

Tatra T805

Tatra T805

Dennis Rapier

Tatra T148

ARO 243

Tatra T815

Praga RN

Praga RN

Scania 113

Tatra T815

Tatra T148

Tatra T148

Praga V3S

Praga V3S

Praga V3S

Praga V3S

Praga V3S

Tatra T805

Skoda 706

Avia A-serie

Skoda 706

onbekend brandweer

onbekend brandweer

Praga RN

Liaz 101
Navštivte historickou expozici ve Zbirohu

NET ZO INTERESSANT

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *