Neckar Jagst 770: de Duitse Fiat 600


Op 30 september 2007 organiseerde de FEHAC een groot evenement op het TT-circuit, ‘Historie op Assen’. Dat is tot op de dag van vandaag nog steeds één van de leukste oldtimer meetings waar ik ben geweest. Een voertuig wat op het eerste gezicht niet bijzonder was, bleek dat wel te zijn: een Neckar Jagst.

Onder de merknaam Neckar bouwde FIAT-NSU in Heilbronn diverse FIAT-modellen in licentie. Aanvankelijk onder de merknaam NSU-FIAT, maar dat vond motorfietsfabriek NSU uit buurstad Neckarsulm niet een heel geslaagd idee. De Jagst was een iets luxere versie van de Fiat 600. Zowel de Neckar als de Jagst zijn rivieren in Duitsland. Bij mijn schoonouders, die in Landeskreis Heilbronn wonen, stroomt de Jagst door de stad, die een stukje verderop in de Neckar uitmondt.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *