De Hurriceend van Pieter Leistra

Mercedes-Benz LP
De Hurricane, de Mercedes-Benz LP camper van Pieter Leistra kennen de meesten wel denk ik. Maar wisten jullie dat hij tot een paar jaar geleden ook een Hurriceend had? Mijn vrouw niet…

Op 1 maart 2019 organiseerde ik een gastblogdag, waar ik de best scorende gastbloggers van 2018 uit had genodigd voor een leuke dag bij diverse aspecten van de truckhandel. Eén van die gastbloggers was Pieter Leistra. Hij kwam hier en reed in het donker en in alle vroegte met mij mee naar Moerdijk. Daar aangekomen kreeg ik een appje met foto van mijn vrouw (inmiddels was die wakker en scheen de zon) ‘Kijk nou wat hier voor huis staat!!’ Inderdaad, Pieter had de Hurriceend voor huis geparkeerd.

Wat de Hurriceend is? Een Citroën 2cv met de grille van een Mercedes. In de jaren ’80 een geliefde conversie, anno nu krijgen zowel Mercedes- als Citroën-puristen er een rolberoerte van. Wat het dus nóg leuker maakt om zo’n auto te hebben en er in te rijden! Jammer dat hij er niet meer is.

Dit was niet de enige bijzondere auto van Pieter Leistra, klik hier voor nog meer van zijn nuveraardigheden.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *