Gastblogdag: verschillende aspecten van de truckhandel bekeken

Regelmatig zien jullie hier op de blog bijdragen van derden, zogenaamde ‘gastbloggers’. In 2018 hield ik tot op de view precies bij welke blogpost door wie gemaakt het best werd bekeken. De best bekeken gastbloggers heb ik, als bedankje voor hun bijdragen, uitgenodigd voor een dagje uit op 1 maart jongstleden. Daarbij hebben we de verschillende aspecten van de truckhandel bekeken. We begonnen de dag (erg vroeg, zeker voor wie ver moest reizen) bij Ritchie Bros. We vielen daar met de neus in het truckdeel van de veiling. Luuk Specht gaf ons een hartelijke ontvangst en een uitgebreide rondleiding. Daarna naar de andere kant van Moerdijk, waar we bij pk trucks langs de diverse locaties werden begeleid. Derde locatie was het zusterbedrijf van pk, Van Vliet in Nieuwerkerk, waar Martijn Manrho en Robert Baarda, die in de ochtend andere verplichtingen hadden, aanhaakten. Hier kregen we een uitgebreide lunch en een rondleiding door de pas gerenoveerde werkplaatsen van Patrick Onderwater voor we op het terrein ‘los’ werden gelaten. Als laatste gingen we bij Kleyn Truck in Vuren kijken, waar ik zelf een rondleiding verzorgde. Op chronologische volgorde laat ik alle deelnemers aan het woord en vooral beeld.

Pieter Leistra, het woord ‘bang’ kent hij niet, maar bij ‘banger’ beginnen zijn ogen te twinkelen: “Wie echt skitterend! Ha de hele dei genoten.”

Pier van Solkema, in januari nog truckspotter van de maand: “Het was gezellig met z’n allen en heel wat nieuwe indrukken op gedaan.”
Unimog onbekend/overigSCAM SMT55Volvo FHDAF XFVolvo FHEuclid R32Iveco TrakkerMAN TGS 1st genIveco EurocargoAstra HD8Iveco TrakkerIveco DailyMercedes-Benz Atego MP3

Martin Vonk, met wie ik vorig jaar al eens een ‘light’ versie van dit rondje had gedaan: “Het blijft indrukwekkend om te zien hoeveel materieel er overal staat en met welke snelheid het allemaal verhandeld wordt. Bijzondere wereld!”

Robert Baarda, singer-songwriter, acteur, theaterdocent en Dakarliefhebber: “Vooral een bedrijf als Van Vliet spreekt mij erg aan. De echte truckspotter wordt blijer van Kleyn geloof ik. Ben ff een stuk via de uiterwaarden teruggereden en nagenoten van de mooie bedrijfsbezoeken. En dan vergeet ik bijna de leuke ontmoeting met de andere gastbloggers te noemen!”

Martijn Manrho, truckspotter van de maand februari: “Vond het superleuk om het verschil te zien tussen Van Vliet en Kleyn. Beide supernuttig in hun eigen markt. Eerlijk is eerlijk, Kleyn was weer het leukste, maar dat komt natuurlijk ook door het spul wat die hebben staan dat me dat meer boeit.”
Renault DusterIveco EurocargoSchmidt SwingoDAF 45MAN TGMNissan NT400MAN TGXMercedes-Benz Atego MP3

Natuurlijk heb ik zelf ook een paar plaatjes geschoten zo hier en daar.


Mercedes-Benz NGGINAF C2120NVolvo FH16 4th genMercedes-Benz Actros MP3GINAF X3225-LIveco TrakkerHyundai HD-serieMAN TGMMercedes-Benz Actros MP3Mercedes-Benz Atego MP3Mercedes-Benz SprinterToyota LandcruiserMAN TGSIveco TrakkerMercedes-Benz Actros MP3Hino 300MAN TGS 2nd genOnbekend meerdere (diverse merken)Volvo FH16 3rd genDAF XF105Maxus EV80Maxus EV80Scania P360Scania R420Opel VivaroIveco-Pegaso EuroTrakkerRenault C-serie torpedo
Deze blog wil ik graag afsluiten met een dankzegging aan de bedrijven die kosten noch moeite spaarden om ons allemaal zeer hartelijk te ontvangen, en ook aan de diverse deelnemers. Het was een geweldige dag! BEDANKT!!!

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *