Een Iveco-Unic in en uit Marokko

Iveco-Unic 80-17
Voor wie zich af vraagt of er ook Marokkaanse deelnemers waren bij de Morocco Desert Challenge 2023: jazeker! Neem nu deze Iveco-Unic. In het eerste bivak hebben we deze niet gespot, waarschijnlijk zullen ze lekker thuis geslapen hebben, de truck staat in regio 33, oftewel startplaats Agadir, geregistreerd.
Iveco-Unic 80-17
Unic was een Frans truckmerk, wat bij ons in Nederland nooit in hele grote aantallen verkocht is (dit militaire type überhaupt niet zelfs). Het was al langer een FIAT dochter toen het per 1 januari 1975 samen met haar moederbedrijf Fiat en zusterbedrijven OM en Lancia met Magirus-Deutz fuseerde tot IVECO.
Iveco-Unic 80-17Iveco-Unic 80-17Iveco-Unic 80-17

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *