De multifunctionele Scania R540 8×4 van Fitschi


Fitschi Transporte + Recycling AG, gevestigd in het Zwitserse Prättigau, vertrouwt al jaren op de kwaliteit en service van Scania en heeft eind vorig jaar een voertuig op basis van een R540 B 8×4 aan zijn wagenpark toegevoegd. De nieuwe vrachtwagen is uitgerust met een Multilift Ultima 21S.59 Flex haakarm van Notterkran, waarop afhankelijk van de klus verschillende bodies op kunnen worden geplaatst. Dit zorgt voor de nodige flexibiliteit voor een grote verscheidenheid aan leuke tripjes, zowel regionaal als nationaal.

Als bestuurderscabine is gekozen voor een CR17L, waardoor de haak zeer ver naar voren kan worden geplaatst, met als gevolg dat het voertuig compacter en wendbaarder wordt. Onder deze cabine zorgt een krachtige zescilinder lijnmotor met 540 pk voor voldoende voortstuwing. Het ‘Clutch on Demand’ koppelingssysteem met mogelijkheid tot handmatige interventie en de geautomatiseerde Opticruise transmissie zorgen voor het hoogst mogelijke schakelcomfort. Een voertuig waar operations manager Remo Uebersax veel plezier aan beleefde.


Foto’s en informatie Scania Schweiz.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *