[429 foto’s] Arnold Tamminga bij het DAF 2800-3600 Event

Tekst en foto’s Arnold Tamminga.

DAF 2800-3600 Event 20/21 april 2024

Dit weekend werd een event georganiseerd door DAF Fan in samenwerking met DAF Trucks. Een tocht van Grave naar de DAF fabriek, met een tussenstop op de proefbaan van DAF in Sint-Oedenrode. Dat is in de regio waar ik woon, dus camera en mobiel opgeladen, geheugenkaarten en powerbanks gereed gemaakt. De foto’s zijn op 4 plekken gemaakt (in volgorde): In Veghel, op de proefbaan, bij de ingang van de fabriek en in en rond het DAF Experience Center.
De eerste foto’s zijn van de doortocht in Veghel, waar de trucks rond 11:30 langs kwamen en de laatste om 12:00.


Vervolgens doorgereden naar de proefbaan, waar de trucks mooi in een cirkelvorm stonden opgesteld, met een paar nieuwe DAF’s (XG+, XG, XF en XD’s) als decoratie. Hier vele foto’s gemaakt, ook detailfoto’s voor de hobby (modelbouw in 1:87). Tijdens de door DAF aangeboden lunch veel foto’s gemaakt en als laatste nog een broodje kunnen krijgen. Vervolgens kennis gemaakt met een paar trotse eigenaren.


De volgende etappe voor de deelnemers was vanaf de proefbaan naar de fabriek, met een mooie omweg door de omgeving.


Ik ben na het fotograferen van de uittocht vanaf de proefbaan, direct doorgereden naar de fabriekspoort, om daar de deelnemers weer op te wachten. Daar stond een tiental liefhebbers de stoet op te wachten. Vanaf even voor 4 uur kwamen de deelnemers aan en gingen ze 1 voor 1 door de poort naar binnen en werden ze op 2 plekken bij het DAF Experience Center geparkeerd.


Om half 6 was er een presentatie binnen in het DAF Experience Center. Naast een dankwoord van Emiel aan de medeorganisatoren John en Twan en aan Rutger en Vivian van DAF (en daarmee ook aan hun DAF-collega’s die hebben bijgedragen), en presentatie over DAF door Rutger, met een indrukwekkende experience daarna en vervolgens een rondgang langs verschillende types van de huidige genereatie DAF’s. Hierna was het voor mij klaar deze dag, de deelnemers bleven nog eten en konden in hun DAF overnachten.


De volgende dag konden de deelnemers een bezoek brengen aan het vlakbij gelegen DAF Museum. Hiervoor was een pendelbus van de stichting Veteraan Autobussen georganiseerd, de EMA 191.
Ik ben de uittocht samen met mijn zoon Sjoerd gaan fotograferen. Vanaf 13:00 vertrokken de deelnemers en was dit geslaagde evenement alweer voorbij.


Van mij uit dank aan degenen die het mogelijk maakten op beide DAF-terreinen te mogen fotograferen en aan de organisatoren en DAF Trucks voor het organiseren en mogelijk maken van dit evenement.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *