Deense DAF deel 2: gewoon omdat het kan – Martin Vonk

Vorig jaar ben ik (Martin Vonk, red.) tijdens de meivakantie even op pad geweest met Allan Rasmussen van transportbedrijf Kudsk & Nissum uit het Deense plaatsje Vojens. We hebben toen foto’s gemaakt van de DAF XG 530 waar Allan dagelijks mee op pad is. Dat artikel vind je hier.

Dit jaar was ik tijdens de meivakantie weer in Denemarken en ben ik ook weer even met Allan op pad geweest. De DAF XG is nu iets meer dan een jaar oud en ziet er nog steeds als nieuw uit. Dit ondanks dat er met name zand en asfalt mee wordt gereden. De binnenkant is echter spiksplinternieuw. Sinds kort heeft de truck namelijk een schitterend op maat gemaakt interieur.

Voor het maken van de foto’s zijn we eerst met de losse trekker naar Tørning Mølle in Vojens gereden. Tørning Mølle is een conferentiecentrum en een hele mooie locatie om foto’s te maken.


Vervolgens hebben we een dieplader aangekoppeld en zijn we op weg gegaan naar een zandwinning in Rødekro. Daar stond een Volvo knikdumper die naar een zandwinning in Uge moest worden gebracht. Maar voordat we op pad gingen, hebben we eerst nog wat foto’s gemaakt.


Nadat de knikdumper was afgeleverd zijn we weer teruggereden naar de thuisbasis van Kudsk & Nissum in Vojens. Daar ben ik in mijn auto gestapt om weer terug te gaan naar ons vakantieadres op het eiland Rømø. En Allan heeft de dieplader omgewisseld voor een kieptrailer om nog ergens een vrachtje zand af te leveren.

En mochten jullie denken, wat betekent dat nu, die tekst “Bar Fordi” op de achterwand in de cabine. Dat staat voor: “gewoon omdat het kan”.

Gewoon een mooie truck omdat het kan!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *