Van Triest Veevoeders overgenomen door ForFarmers

Scania S450
De toespraak van directer Heun van Triest zoals geplaatst op de facebookpagina van het bedrijf:
Scania S520
We hebben vandaag een belangrijke mededeling. Na een lang, maar zeer zorgvuldig proces hebben wij, familie Van Triest, besloten om ons bedrijf te verkopen aan ForFarmers.
Scania S450
Waarom:
De regelgeving omtrent mestbeleid, de regelgeving omtrent stikstofbeleid en nu ook de steeds zwaardere eisen wat betreft duurzaamheid, is iets wat niet langer bij ons past!
Scania 164
ForFarmers beschikt over gespecialiseerde medewerkers, die zich hier dagelijks mee bezighouden.
Volvo FH 4th gen
Wij, familie Van Triest, maar zeker ook ForFarmers, zijn ons ervan bewust dat jullie, onze medewerkers, een onmisbare schakel vormen én Van Triest Veevoeders hebben uitgebouwd tot wat er vandaag staat: een sterke en zeer succesvolle onderneming.
Scania S450
Natuurlijk zijn er bij deze verandering niet alleen maar voordelen, er zullen ook zaken zijn waarvan jullie in de toekomst misschien zeggen: “dat was vroeger anders of beter, maar zoiets is natuurlijk logisch”.
Scania S450
Wij zijn er 100% van overtuigd dat ForFarmers een hele goede werkgever is.
Scania S450
Onze planning en administratie gaan zich binnenkort hier aan de Buitenvaart vestigen. Wij zijn hiervoor met ForFarmers een langdurige overeenkomst aangegaan. Het bedrijf vestigt zich in zijn geheel aan de Buitenvaart. Hierdoor geldt voor velen van jullie dat we elkaar nog meer tegen zullen komen dan voorheen.
Scania R520
Wij begrijpen dat deze mededeling voor jullie onverwacht binnenkomt en emoties kan veroorzaken. Ook voor ons is deze beslissing, na 65 jaar, niet eenvoudig genomen.
Volvo FH12 1st gen
Wij, als familie, zijn ervan overtuigd dat dit voor jullie toekomst en voor de toekomst van Van Triest Veevoeders de juiste keuze is.
Wij zullen ons blijven inzetten om het bestaande succes met ForFarmers voort te zetten. Daarnaast is ons streven om Van Triest Trucks verder uit te bouwen en zullen wij ons meer gaan richten op de verhuur van vastgoed, waarvoor kantoren zullen worden gebouwd, ook hier aan de Buitenvaart.
Scania R650
Rest mij nog jullie te bedanken voor alle goede jaren samen. Wij kijken hier met grote dankbaarheid op terug.

Scania 143 Streamline
Het persbericht van ForFarmers:
ForFarmers versterkt haar positie in reststromen door overname Van Triest Veevoeders
ForFarmers kondigt aan een overeenkomst te hebben gesloten met betrekking tot de overname van Van Triest Veevoeders (Van Triest), gespecialiseerd in het verhandelen van reststromen. De overname betreft de in- en verkoopactiviteiten, inclusief de bijbehorende op- en overslagfaciliteiten en transportmiddelen. ForFarmers is, onder de naam CirQlar, reeds actief in het leveren van reststromen. Deze overname past in ForFarmers’ missie For the Future of Farming: door het inzetten van steeds meer reststromen dragen wij bij aan een verantwoorde toekomst met betaalbaar en duurzaam voedsel door de productie van zuivel, vlees en eieren.
Mercedes-Benz Actros MP4
Van Triest, familiebedrijf uit Hoogeveen
Van Triest is sinds 1959 actief in het verhandelen van reststromen. De onderneming heeft afnameovereenkomsten voor dergelijke producten met bierbrouwerijen, de suiker-, bio-ethanol-, graanverwerkende-en aardappelverwerkende industrie en, voor wat betreft ruwvoeders, met veel landbouwers. De producten, zoals bierbostel, aardappelpersvezels, kuilmais en perspulp worden verkocht aan circa 3.500 boeren vooral in Nederland maar ook in België en Duitsland. Van Triest heeft een zeer goede infrastructuur zowel qua logistiek, op- en overslag en mogelijkheden om reststromen te mengen in Hoogeveen en Coevorden. Van Triest verhandelt jaarlijks ruim 1 miljoen ton aan reststromen en heeft 90 medewerkers.
DAF CF Euro 6
Belangrijke stap in duurzaam marktsegment
ForFarmers is in Nederland, onder de naam CirQlar, al lange tijd actief in het leveren en verwaarden van reststromen en heeft hiervoor op- en overslaglocaties in Lochem en Heijen. De locaties en het klantenbestand van Van Triest sluiten naadloos aan op de activiteiten van ForFarmers en bieden goede groeimogelijkheden. Deze transactie versterkt de samenwerking met de leveranciers van reststromen om de voedselketen op een efficiënte wijze verder te verduurzamen. Reststromen die niet geschikt zijn voor menselijke consumptie, kunnen veelal toegepast worden tot voedzaam voer voor koeien, varkens en kippen.
Mercedes-Benz Actros MP4
Pieter Wolleswinkel, CEO ForFarmers: “We verheugen ons bijzonder op de aanstaande samenwerking met onze nieuwe collega’s van Van Triest. De bundeling van onze activiteiten betekent dat we onze leveranciers van reststromen nog beter kunnen bedienen en onze klanten een nog beter en breder aanbod van reststromen kunnen leveren. Daarnaast zetten we een verdere stap in het verduurzamen van onze voedselketen.”
DAF XF105
Hein van Triest, directeur en eigenaar van Van Triest: “We kennen ForFarmers al jaren en herkenden een vergelijkbare focus op klantgerichtheid en medewerkerstevredenheid. Dat zijn belangrijke factoren geweest in de keuze om ons familiebedrijf onder te brengen bij ForFarmers.”
Volvo FM 4th gen
ForFarmers neemt, onder voorbehoud van goedkeuring van de Autoriteit Consument en Markt, de aandelen over van Van Triest, de onderneming waarin de handelsactiviteiten en de bijbehorende transportmiddelen en op- en overslag activiteiten zitten. De afronding van de transactie zal naar verwachting in najaar 2024 plaatsvinden. De aankoopprijs wordt volledig in contanten voldaan, verdere financiële details worden niet bekendgemaakt. De directie van Van Triest zal na afronding van de (ver)koopovereenkomst actief betrokken blijven.

Welgro bulktrailer

5 Comments

  1. Henk Bekkers 29 juni 2024 Reply
  2. Roelof van Veen 30 juni 2024 Reply
  3. Smeekens tinus 1 juli 2024 Reply
  4. Peter Cuijpers 1 juli 2024 Reply
  5. Theo Van der Duin 1 juli 2024 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *