Toch niet het NK Autocross in Dokkum

Vanochtend vol goede moed richting Dokkum gegaan… Maar toen ik het terrein op reed om half twaalf, was men niet al 2 uur bezig, zoals de planning was, maar er kwamen allemaal sjagoo mensen het terrein al af! Even Mark Bremer gesmst, en het was afgelast. Een sloot was te dicht op de baan en te vol, waardoor de baan afgekeurd was voor het NK. Er was echter wel de gelegenheid voor de mensen die graag wilden om wat rondjes tegen elkaar te rijden, zonder inschrijf- of prijzengeld, een zogenaamde ‘vrije cross’.

Na een korte discussie met de beveiliging (ik wil veel, maar niet betalen om foto’s te maken van een afgelaste cross natuurlijk…) het terrein op gekomen om dan maar een sfeerverslag uit het rennerskwartier te maken! En dat werd boven verwachting erg leuk, de Fryske crossers ken ik wel, maar nu allemaal Belgen en Brabanders, en auto’s en klassen die ik nog niet kende! Zowaar is er zelfs een BuzzyBee sticker op een NK crossauto beland 😀 Met veel mensen gekletst en zo, erg leuk! En veel positieve reacties gekregen op dat ik toch gewoon foto’s ging maken ondanks dat de cross niet door ging 🙂

Op een gegeven moment had ik ook het rennerskwartier wel gezien, en heb ik een mooi plekje langs de route opgezocht om daar foto’s te maken. Ben best blij met die foto’s, en ook daar weer VEEL positieve reacties! Er werd meer naar me gezwaaid, getoeterd en ge-duim-omhoog-t dan bij een gemiddelde trucktoer! En ik vind niet alleen crosses leuk, ook trucks en bussen, en vooral de wat specialere exemplaren, dus ik heb me prima vermaakt.

Toen de stroom afdruipers wat opdroogde heb ik even snel in Lauwersoog in de haven gekeken, voor ik weer terug ging naar de cross. Daar was ik net op tijd voor de ‘finales’ :’) Dus zowaar ook nog wat actie beelden kunnen maken, van de mannen die wat veredelde trainingsrondjes reden….

En op de terugweg naar huis in Blije per ongeluk nog op een oldtimer evenement beland, dus daar ook wat fotos gemaakt 😀

Je komt bij ALLE foto’s van de ‘cross’ door hier te klikken

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *