Steinwinter: de truck voor de toekomst uit 1983


Tegenwoordig bouwt Steinwinter Suzuki Alto’s en dergelijke om tot brommobielen. In 1983 baarde ditzelfde bedrijf veel opzien met een prototype truck wat geheel onder de trailer stak. Dit was de tijd van de supervolumecombinaties en bedrijven die gebruik maakten van onduidelijke wetgeving. De Steinwinter-combinatie had een gigantisch lange trailer met zowel voor als achter deuren. Onder de trailer was een truck, zodat de chauffeur op dezelfde hoogte zat als personenwagenbestuurders. Het reed vergelijkbaar als een kraan, ook door de enorme overzwaai. Naast het toegenomen laadruim en de vlakke laadvloer had dit spul nog een voordeel: je kunt van voren aandocken! Deze foto vond ik op facebook, geplaatst door Theo Daelmans, die het prototype zelf nog in actie heeft gezien in Stuttgart toen hij stukgoed moest laden bij Steinwinter.

4 Comments

  1. Tom Megens 6 november 2013 Reply
  2. Rick_Blaine 6 november 2013 Reply
    • admin 6 november 2013 Reply
  3. kees weijers 7 november 2015 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *