Terug in de tijd: 1927

1927 is een jaar van beginnen maar nog niet afronden. Volvo begint, maar bouwt nog geen trucks en er wordt begonnen met de bouw van de Afsluitdijk. Maar er gebeuren natuurlijk ook dingen die wel meteen goed zijn 😉 Kuypers begint een transportbedrijf in Neer, Volvo bouwt wel al een eerste personenwagen, Bosch neemt de dieselinjectiepomp voor vrachtwagens in serieproductie, in Groningen rijdt de eerste trolleybus van Nederland, zowel Fendt als Deutz bouwen hun eerste tractoren, de Nederlandse Spoorwegen richten de ATO (Algemeene Transport Onderneming) op om vrachtwagens en autobussen te exploiteren en negers krijgen stemrecht in Texas. Lees die zin maar eens op zonder tussendoor adem te halen! Mensen die juist hun eerste teug adem naar binnen zogen in 1927 waren onder andere Albert Heijn, Joseph Ratzinger, Phil Hill, Harry Mulisch en Dick Bruna.


Opel


Mercedes-Benz 400K

Chrysler 62 six


Husqvarna 610


Essex Super Six


Tornax 600


Chevrolet


BMW R47


Gillet

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *