Terug in de tijd: 1929

1929 is natuurlijk het jaar van de grote beurskrach, zo uit mijn hoofd ook het eerste jaar dat er meer truckfabrikanten stopten dan dat er begonnen, onder andere Republic, Kelly-Springfield en Dürkopp gaan ten onder… De eerste strip van Kuifje verschijnt, Karst Leemburg wint de Elfstedentocht, er worden voor het eerst Oscars uitgereikt en dierendag wordt voor het eerst gehouden. Peugeot begint een nieuw typenummeringssysteem van drie getallen met een 0 in het midden met de introductie van de 201. Enzo Ferrari richt samen met Alfredo Caniato en Mario Tadini Scuderia Ferrari op in Modena met als doel coureurs een kans te geven in de autosport, in het begin rijdt men vooral met Alfa Romeo’s. Marshall begint met de bouw van ééncilinder tractoren, terwijl ook de eerste Bührer en Hela tractoren op de markt komen. De eerste truck van de gebroeders Dodge met hun eigen naam op de grille komt uit. Het Amsterdamse Transportbedrijf A.R.M. bouwde enkele trucks voor eigen gebruik. Voor de eerste keer vliegt er een Zeppelin boven Nederland, deze gooit bij Schiphol een postzak naar beneden en vliegt dan weer terug naar Friedrichshafen. Martin Luther King, Gregor Frenkel Frank, Hugo Claus, Anne Frank, Ronnie Biggs, Yasser Arafat, Stirling Moss en Mies Bouwman worden geboren.


Nash


Ford A


Chevrolet Super Six


Essex Super Six


Dodge Brothers Standard Six Coupe


Alfa Romeo 6C 1750 T James Young


Bentley Speed Six

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *