Terug in de tijd: 1962

Jutta Kleinschmidt, Hans Brolsma, Allard Kalff, Paul van Nistelrooy, Aldith Hunkar, Thomas de Bois, Francesco Guterrez (Captain Jack), André Rouvoet, Olav Mol, Axl Rose, Gabriele Tarquini, Brigitte Kaandorp, Paul de Leeuw, MC Hammer, Viggo Waas, Al Unser Jr., Wesley Snipes, Hans Kok en René Klijn zijn geboren in 1962. Dat was ook het jaar dat het voortaan verboden is om een trekhond te houden. Er een treinramp is bij Harmelen, Bob Dylan zingt voor het eerst zijn latere hit Blowin’ in the Wind voor publiek, Roda Sport en Rapid JC fuseren tot Roda JC, Nelson Mandela wordt gearresteerd, Marilyn Monroe pleegt zelfmoord, Alcatraz wordt gesloten nadat er drie gevangenen ontsnapt zijn, Nederland trekt zich terug uit Nieuw-Guinea, Rina Lodders wordt tot Miss World gekroond, Väderstads-Verken start met de bouw van cultivators, Harm Speerstra emigreert naar Californië, de DAF 2600 komt op de markt, de familie Anker begint een bedrijfje dat iets met kaas doet, Willème start (in Frankrijk) met de import van BMC, Austin en Morris onder de naam Willème-BMC, Fugro wordt opgericht, Poelman start een zandhandel. Prinoth, Kia, FMC, Iran Khodro en Carpati bouwen hun eerste trucks.


Krupp AK 701
Krupp AK 701 ~ Van den Heerik.


Sunbeam Rapier serie 111A Convertible


Magirus-Deutz Merkur ~ Van der Meer


Cadillac De Ville


DAF AA 1600-960B ~ Albert Beets


Messerschmitt KR200


Pontiac Catalina


DAF AHS24


DAF TB102DD520 met Den Oudsten opbouw.


Chrysler New Yorker


VEB Schlepperwerk Nordhausen RS14/36 ~ Hooikammer


Mercedes-Benz LP 328 ~ Gerrit Danen (in de kleuren van Papierfabriek Gennep)


Ford Galaxie Club Victoria


Lincoln Continental


Ford Thunderbird


Steyr 185A ~ B. de Jong


Bolinder-Munktell 350 ~ Terpstra


DAF G1600


DAF G1600
DAF G1600DA360, de tot camper omgebouwde vuilniswagen van Emile Pas.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *