Vier keer Volvo FH 460 6×2 voor De Boer Transport

De Boer Transport, gevestigd in De Rijp, heeft onlangs een Volvo FH 460 6×2 in gebruik genomen, de eerste van vier nieuwe trucks. Bijzonder is dat deze truck een Volvo NH vervangt, die ruim 1,8 miljoen kilometer op de teller heeft staan. De Volvo FH zal vooral worden ingezet voor het containertransport. De truck werd afgeleverd door Volvo Trucks- dealer Van der Linden van Sprankhuizen Bedrijfswagens B.V.
Volvo FH 4th gen
Eén van de belangrijkste activiteiten van De Boer Transport is het containervervoer van en naar de havens van Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen. Jan Jaap de Boer, directeur: “Door een grote flexibiliteit in het wagenpark en het inzetten van LZV-combinaties, maar vooral door onze eigen op- en overslag in De Rijp (Noord-Holland) en Echt (Limburg) zijn we succesvol in het containertransport. Ook hebben we eigen (douane) loodsen tot onze beschikking en bieden bijvoorbeeld alle bijkomende douaneprocedures aan. In de op- en overslag zorgen we voor het herpakken en samenstellen van palletladingen, waarna we het transport naar de klant regelen.”

Het wagenpark van De Boer Transport bestaat uit dertig trekkende eenheden, merendeel Volvo, waaronder vier LZV-combinaties. Daarnaast beschikt het bedrijf over 70 trailers die veelal worden gewisseld bij de klant. Verschillende combinaties worden dag en nacht, van maandag tot en met zaterdag ingezet. De nieuwe Volvo FH 460 zal ook worden ingezet in het containertransport. “Wij zijn overgestapt van 420 naar 460 pk. Het blijkt in de praktijk dat een goede chauffeur met dat motorvermogen een lager brandstofverbruik kan realiseren. Daarnaast hebben we voor een 6×2 uitvoering gekozen om te komen tot een goede aslastverdeling. Door toepassing van een tandemstel, waarbij de voorloopas automatisch lift wanneer er geen lading vervoerd wordt, komen we tot de perfecte verdeling in ons werk en hebben we toch een GVW van 27 ton. De truck is volledig uitgerust en voorzien van een Globetrotter-cabine.”
Volvo FH 4th gen
Bijzonder is dat de nieuwe Volvo FH een Volvo NH12 aflost. Deze blikvanger, die voorlopig binnen het bedrijf blijft, heeft ruim 1,8 miljoen kilometer gereden zonder noemenswaardige problemen. En nog steeds is de truck dagelijks op de weg te vinden. “Het is een prima truck, de chauffeur die er op zit, is er nog steeds tevreden over. Maar het zijn de Euro-normen die de vervanging noodzakelijk maakten.”

Naast containertransport is De Boer Transport ook actief in het bloembollen- en sierteeltvervoer en verzorgt transporten van en naar de bloemenveilingen van: Aalsmeer, Rijnsburg, Bleiswijk, Naaldwijk en (veiling Rhein-Maas) Herongen- Duitsland.
Volvo FH 4th gen

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *