Het opvallende wagenpark van VVC

Soms stuit je online ineens op pareltjes die je nooit verwacht had. Zo kwam ik eerder vandaag ineens terecht op de facebookpage van VVC Transportes Especiais e Logística, een zwaar transport onderneming uit Brazilië. Dit bedrijf heeft een nogal gevarieerd wagenpark, de trucks komen letterlijk uit alle windstreken. Zo heeft men niet alleen Braziliaanse VW’s rijden, maar ook trucks met Chinese, Amerikaanse en Zweedse roots.


De cabine van de VW Titan kennen we hier ook nog, deze zat ook op de MAN-VW begin jaren ’90, en in een smallere versie op de Volkswagen Transporter T3. Wat minder mensen weten is dat deze in Brazilië nog steeds word gebruikt, ook op redelijk zware trucks als deze. Nog minder bekend is dat ook Peterbilt en Kenworth deze cabine gebruikt hebben voor hun lichte distributietrucks. Toen DAF ook onder Paccar viel kon men die cabines gaan gebruiken en is men gestopt met het toepassen van de VW-cabines.


International cabover.


Dat de Sinotruck Howo nogal op de Volvo FL lijkt is geen toeval. Het is ook geen kopie, zoals men in het westen graag schreeuwt als het om Chinese merken gaat. CNHTC, het moederbedrijf van Sinotruck, heeft al decennialang goede banden met Volvo en maakt derhalve gebruik van aangepaste versies van Volvo-cabines.

De Volvo FH 3rd gen kennen we hier ook. Het zou me persoonlijk niks verbazen als deze in Brazilië nog steeds in productie is.

De VW Constellation is speciaal ontwikkeld voor de Braziliaanse markt. Er zal waarschijnlijk geen opvolger van komen, de Braziliaanse bedrijfswagentak van VW is tegenwoordig een MAN dochter.

One Response

  1. Rick_Blaine 28 oktober 2014 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *