Elektrische GINAF ‘Atego’ in het bier

In een poging van Heineken om het transport in de randstad volledig emissievrij te maken, gaat men voortaan behalve in Rotterdam ook in Amsterdam een elektrische truck inzetten. Dit is de eerste truck uit een serie van minstens vier. Voor enkelen wellicht onverwacht is de samenstelling van de truck. Hij is gebouwd door GINAF, met een Mercedes-Benz Atego als basis. Wie nu nog durft te beweren dat een GINAF een verkapte DAF is weet dus echt niet waar hij het over heeft, je kunt nu bij GINAF dus trucks kopen met een cabine van DAF, maar ook van Iveco, Ford en nu dus Mercedes-Benz.
Ginaf Atego
De 12 tons truck heeft een laadvermogen van 9 ton. Transporteur Simon Loos kan met de truck 200 kilometer in de stad afleggen voor de truck weer op zoek moet naar een stopcontact.
Ginaf folder
Dat de truck nu rijdt is te danken aan Europese subsidies en steun van gemeente Amsterdam, in het normale wegtransport zou het voertuig nu nog te verliesgevend zijn. Maar zonder bedrijven die hun nek durven uit te steken blijft de ontwikkeling stilstaan en zal het ook nooit winstgevend, zowel voor bedrijf als de leefomgeving, worden.
Ginaf folder

Ginaf Atego

Ginaf Atego

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *